XS
SM
MD
LG

Rumunija pada kraj Ibra

Dolazak ženske rukometne reprezentacije Srbije u Kraljevo i u novu sportsku dvoranu nije izazvao histeriju kao martovski dolazak našeh najboljih tenisera predvođenih Novakom Đokovićem. Otvoreni trening u prelepom zdanju na desnoj obali Ibra ispratili su rukometu najzagriženiji fanovi, ali uprkos tome izabranice Saše Boškovića su dokazale da u nacionalnom timu vlada odlična atmosfera.

- Kraljevu čestitam na novoj dvorani, ovo se dugo čekalo, znam koliko su rukometašice i rukometaši iz ovog grada čekali krov nad glavom. Stvarno je dvorana sjajna i sada je važno da u subortu bude ispunjena do poslesnjeg mesta. Potrebna nam je podrška sa tribina, taj vetar u leđa, da bi smo na kolena bacili velikog rivala kakva je Rumunija - naglasio je selektor Saša Bošković.

Protivnik je snimljen iz svih uglova?

- Odlično se poznajemo, tajni nema. Rumunija je jedina zemlja koja je učestvovala na svim svetskim šampionatima, to mora da se ceni i uvažava. Jaki jesu, ali i mi imamo svoje planove i želje. Devojke koje predvodim su odlične, rade savesno, spremnu su i to mi uliva dodatni optimizam pred ovaj susret.

Revanš baraža je u Klužu, što znači da je meč lopta u dvorištu Rumunki?

- Ništa se neće rešiti u Kraljevu, to je sigurno. Čeka nas 120 minuta bespoštedne borbe, svaka lopta, svako gol, odbrana, sve može da odluči i očekujem da tako i bude - zaključio je Saša Bošković selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije.

Prvi kontak sa dvoranom i podlogom, sa malobrojnim navijačima delovao je pozitivno na naše igračice.

- U Kraljevu nisam prvi put, ali u ovoj dvorani sam premijerno i mnogo je lepa. Ja sam ubeđena da će biti i srećna za nas, da će biti puna navijača i pozivam sve Kraljevčane da dođu i pomognu nam da pobedimo i odemo na Svetsko prvenstvo. Rumunija je jak rival, bilo bi sjajno da u meč sa nama uđu malo opuštenije pošto smo mi malo podmladili tim, ali znam da su to samo puste želje. Čeka nas velika borba, a nama je u ovom trenutku najbitnija podrška, pošto su i gosti najavili dolazak svojih navijača, moramo da budemo glasniji i brojniji - kaže Sanja Rajović reprezentativka Srbije.

Optimista pred megdan sa komšinkama je i Dijana Radojević, rođena Jagodinka.

- Atmosfera u timu je vrhunska, radimo maksimalno koliko se može, mada su sve selekcije malo na okupu. Verujem da možemo do Danske i svetske smotre rukometa, ali moramo das se dokažemo na terenu u Kraljevu i sedam dana kasnije u Klužu. Pozivam navijače da sada budu uz nas, sada nam je podrška sa tribina najneophodnija - zaključila je Radojević.

Naša reprezentacija će i danas trenirati od 18 časova, a za petak je zakazan prepodnevni trening i prva pres konferencija pred baraž meč sa Rumunijom iz koga pobednik ide u Dansku na predstojeće svetsko prvenstvo.