XS
SM
MD
LG

Ruma grad rukometa

 

Pionirke najbolje u Srbiji

 

   Na nedavno održanom Prvenstvu Srbije za pionirke (2000. godište i mlađe), održanom u Aranđelovcu, zlatnim medaljama okitile su se mlade rukometašice rumskog Slovena.

   - Na prvenstvu smo startovale s ubedljivom pobedom od 20:5 nad vršnjakinjama Vranja - raportira Katarina Radović, trener ŽRK Sloven - Potom smo pobedile prošlogodišnje prvakinje Taurunum iz Zemuna, Knjaz Miloš (Aranđelovac) i u finalu Kikindu, sve s rezultatom 11:9. Za ŽRK Sloven nastupile su: Milica Drlić i Živana Branković (golmani); Jovana Avramović, Dunja Tabak, Iva Vuičić, Nina Zmijanac, Zorana Čavrić, Željana Mojsilović, Jelena Škondrić, Sanja Đokić, Milica Grujić, Nađa Fošnjarić i Ana Radović. U vođstvu tima bili su Dragan Vidović, Anđelko Grković i Katarina Radović.

   Ruma sve više postaje „grad rukometa“.

   - Od kada smo ga, moj suprug i ja preuzeli 2009. godine, krenuli smo od „beton lige“ - nastavlja Katarina Radović - To je bila Liga „Srem- Južna Bačka“. Usledili su zaista dobri rezultati. Završile na 6. mestu u Prvoj Srpskoj ligi. Kadetkinje su u svojoj ligi bile druge, ali zbog finasija nismo mogli ispratiti na državnom i njih i pionirke. Mlađe pionirke (2002. godište) si, isto tako, vrlo dobre. Trenutno spremamo za ligu 2004. godište. Možemo se pohvaliti da imamo aktivan i najmlađi uzrast, tzv. „minirukomet“ (2005, 2006. i 2007. godište), koji se takmiči po turnirskom sistemu.

   Planovi?

   - Da odbranimo stare i da steknemo nove tituli - direktna je Katarina - Seniorke idu na prvo mesto, a mlađe pionirke, pionirke i kadetkinje ih u stopu prate. Najviše pažnje i vremena posvećujemo novim generacijama. Smatramo da uspeh jednog tima leži u kontinuitetu rada.

   Dugo Katarina Radović može pričati o rukometu.

 - O Slovenu nikada dosta!

 

 

Pionirke ŽRK Sloven, najbolje u Srbiji