XS
SM
MD
LG

Trka spasilaca na Kopaoniku

Na Kopaoniku će u subotu, 06. marta, biti održana tradicionalna trka spasilaca, Gorske službe spasavanja Srbije. Gorska sluzba spasavanja, kao i svake godine organizuje skijasku trku - dual-slalom na noćnoj stazi Malo jezero na Kopaoniku. Gorski spasioci će dokazivati svoje skijaško umeće u trkama "jedan na jedan", na ispadanje po kup sistemu, sve do velikog finala i konačnog pobednika. Ipak, draž trke leži u okupljanju svih članova ove elitne spasilačke organizacije, a za gledaoce predstavlja priliku da vide spektakl u vidudinamičnog takmičenja i posebnog zabavnog programa.

Svake godine GSS prilikom ovog događaja ugošćuje spasioce iz drugih zemalja sa kojima na ovom polju sarađujemo u punoj meri. Ove godine događaj dobija mnogo širi internacionalni karakter, jer će gosti trke biti članovi gorskih službi iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, ali i iz Grčke, Slovačke i drugih zemalja. Na ovaj način, takmičenjem se ostvaruje mnogo širi duh međunarodnog okupljanja spasilačkih organizacija.

Muziku tokom sportskog dela večeri će voditi DJ Munja, aranžman i program će biti u rukama MC Miška Hemije, a nakon trke predviđena je velika žurka povodom tog događaja na koju su svi pozvani, a na kojoj će biti proglašeni pobednici i dodeljene nagrade.

Trka se organizuje uz svesrdnu pomoć Javnog preduzeća Skijališta Srbije.

Sponzori dogadjaja:

Nestle
Rosiggnol
Zeleno drvo
Lara Monte
Tv Kop