XS
SM
MD
LG
17.04.2010 A. Daišević

Ribnica iznenada ostala bez menadžera kluba

Proleće je obično vreme zatišja u Odbojkaškom klubu Ribnica, ali ove godine nije tako. U klubu se uveliko priprema izborna Skupština, Ribnica će posle skoro pet godina dobiti predsednika, a biće konstituisan i novi Upravni odbor. Ipak, iz ulice Toplice Milana stigla je ovih dana udarna vest da je Dejan Brđović, dosadašnji menadžer kluba, podneo ostavku. Proslavljeni reprezentativac i odbojkaška legenda Ribnice imao je sa matičnim klubom ugovor na dve godine, ali se saradnja raskida godinu dana ranije.
- I u pismenoj formi sam obavestio Upravu Ribnice da se povlačim sa mesta menadžera kluba i to isključivo iz zdravstvenih razloga. Moram da lečim alergijsku bronhijalnu astmu koja me muči i zbog toga nisam u mogućnosti da se maksimlano posvetim obavezama u Ribnici. U životu nisam radio stvari polovično, ili ih radim ili ne i zato sam odlučio da svoje mesto ustupim nekome ko može i mora da se posveti nadolazećim obvezama. Nema nikakve ljutnje, nikome ništa ne dugujem, uradio sam koliko sam mogao, davao sam koliko sam mogao, pratiću Ribnicu i dalje, na kraju moj sin Aleksa je član prve ekipe - ponovio je Dejan Brđović ono što je i u pismenoj formi prosledio kraljevačkom prvoligašu.

Ostavka Brđovića sigurno nije bila očekivana, pogotovo što je naredna sezona trebala da donese više i bolje kraljevačkoj Ribnici, pominjala se i borba za neki trofej.
- Sigurno da nas je sve iznenadilo i o ostavci Dejana Brđovića još nismo raspravljali, jer tek treba da se održi sednica Upravnog odbora. Ipak, koliko znam u pitanju je zdravstveno stanje, sa tim se nije šaliti. Dejan je dete našeg kluba, legenda Ribnice i ne treba trošiti reči koliko znači za odbojku. Uradio je dosta, dugujemo mu veliku zahvalnost i nastojaćemo da nastavimo rad i aktivnosti onako kako smo još prošle godine planirali. Za Dejana Brđovića vrata Ribnice će uvek biti otvorena i siguran sam da će se on jednog dana ponovo biti u klubu - kaže Mile Kolarević jedan od najangažovanijih članova UO OK Ribnice.

Da li će i koliko odlazak velokog asa poremetiti pripreme za izbornu Skupštinu?
- Neće poremetiti, jer su tu aktivnosti već poodmakle i već sada mogu da kažem da ćemo Skupštinu održati 8. ili 9. maja. Sve je dogovoreno, konačno ćemo rešiti veliki problem i dobiti predsednika,kao i novo  rukovodstvo i sve je to odlična osnova za budućnost našeg kluba.

Pored priprema za Skupštinu radi se i na sportskom planu.
- Veoma smo angažovani oko mlađih kategorija jer su pioniri, kadeti i juniori Ribnice izborili plasman na polufinalne turnire prvenstva Srbije. Imali smo dvojicu igrača na nedavnim kvalifikacijama juniora za EP, a takođe za predstojeće igre mladih u Singapuru na širem spisku su Uroš Kovačević, Aleksa Brđović i Petar Kolarević. Ovih dana selektiramo veći broj mladih igrača iz naše škole i ove regije kojima ćemo dati šansu da se izbore za dres prvotimca u narednoj sezoni. U sklopu toga ćemo u julu mesecu na Goču odraditi Kamp u trajanju od deset dana gde će sa našim najtalentovanijim igračima raditi Boško Mačužić, Goran Pljakić i Miloš Zekavica - zaključuje Mile Kolarević.

Što se tiče ambicija za novu sezonu one se neće mnogo razlikovati od ovogodišnjih. Ribnica će imati mlad tim i cilj je da se ekipa nađe na sigurnom petom ili šestom mestu. Već se vode razgovori sa potencijalnim pojačanjima, ali je jasno da je sve više interesenata za supertalentovane Kovačevića i Brđovića. U klubu ističu da će sa svima koji se zvanično jave razgovarati, ali da dosta zavisi i od lične želje igrača i njihovih roditelja. Kako bilo u Ribnici imaju nameru da zadrže sve igrače koji su pod ugovorom jer je to garant stvaranja novog, mladog tima kraljevačkog superligaša.