XS
SM
MD
LG

Omladinci Donjeg Srema protiv klišea

 

Saradnja fudbalskog i kik boks kluba

 

   Pod nadzorom trenera Nebojše Jovanovića, omladinci Donjeg Srema uveliko se pripremaju za nastavak sezone. Žestok ritam na treninzima se ne smanjuje, a u rad s mladim fudbalerima uključen je i trener iz Kik boks kluba Olimp iz Šimanovaca Zoran Romac, stručnjak za fizičku pripremu.

   - Želimo da menjamo standarde, želimo nešto novo - ističe trener Jovanović - Uz pomoć kolege Romca radimo specifične vežbe, između ostalog za jačanje trbušne i ramene muskulature, donjih ekstremiteta. Vežbe jesu specifične, jer pokreti u fudbalu nisu standardni i predvidljivi. Ubacujemo i vežbe koje često koriste, na primer, skijaši na skakaonicama. Kod njih su najčešće povrede zadnje lože, baš kao i kod fudbalera. Sve u svemu, tražimo nešto novo, eksperimentišemo. Za sve nas je to veliki izazov.

   Kik boks klub Olimp iz Šimanovaca je među najbolje organizovanim sporskim kolektivima u pećinačkoj opštini. Između ostalog i zbog fanatične predanosti ovom sportu mladog stručnjaka Zorana Romca, te ne čude brojne osvojene medalje.

   - Kolega Jovanović i ja smo došli smo na ideju da u trening ubacimo fitnes i vežbe snage - kaže Zoran Romac - Iza nas je već petnaesti trening, od kako traje naša saradnja. U početku je delovalo da će ići vrlo teško, s obzirom da su se po prvi put susreli s fitnesom Međutim, vremenom su momci pokazivali sve veće interesovanje i želju da se podigne nivo fizičke pripremljenosti.

   Među omladincima Donjeg Srema su „nova-stara“ lica. Reč je o igračima koji su se, kako ističe trener Jovanović, „vratili svojoj kući“. To su: Nemanja Tešanović, Miloš Šolaja, Siniša Cvetković i Aleksandar Milijević, od kojih se svojevremeno mnogo očekivalo i koji su se povremeno pojavljivali i u prvom timu. Sve ukazuje da će fudbalska javnost na proleće gledati „novi i jači“ omladikski tim Donjeg Srema.

 

Fudbal i fitnes

Nebojša Jovanović i Zoran Romac