XS
SM
MD
LG

Odbojkaš postao maratonac

Naš sugrađanin Milan Delić osnivač je Atletsko rekreativnog kluba Petrovgrad. Ceo svoj život zaljubljen je u sport i sportski način života.

Delic

Nekada aktivni odbojkaš, koji je igrao za Radnički iz Beograda, oprobao se posle aktivnog igranja u nekoliko ekstremnih sportova od alpinizma do ronjenja. Nakon što je upoznao nekoliko momaka, koji se bave ultramaratonom i disciplinom”Iron man”, poslednjih 7 godina Delić se “skrasio” baveći se maratonom.

PerSu marketi

Osnivanjem ovog kluba želi da podstakne omasovljenje rekreativnog bavljenja sportom, propagiranje onog što popularno zovu zdravim načinom života.

- Prvi maraton istrčao sam 2009. godine, a među najznačajnim učešćima pomenuo bih berlinski, ljubljanski i naravno beogradski maraton. Moja želja je da pokušam da organizujem prvi zrenjaninski maraton. Imao sam i kontakte u Sportskom savezu, te sam naišao na jako dobre reakcije. Organizovanje takvog sportskog događaja nije nimalo lako. Ipak, smatram da ako Odžaci mogu da imaju svoju maratonsku trku, a pri tom je ona i humanitarnog karaktera, mogao bi da ima i Zrenjanin. Takvim događajem sigurno bi privukli veliki broj sportista iz cele Srbije i regiona, tim više što bi uz maraton mogla da se organizuje i veoma popularna polumaratonska trka, kao i trka zadovoljstva. Sve su to sportski događaji koji se već održavaju u više gradova u Srbiji i nema razloga da tako nešto nema i naš grad – istakao je Delić.