XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Iz Minhena u Đer

BEOGRAD, 25. januar (Info centar).- Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, izabrao je strelce za najjači ovogodišnji tirnir u Minhenu od 26. do 31. januara.

O trošku olimpijskog komiteta Srbije (strelci iz programa „Rio 2016“) i Streljačkog saveza Srbije na olimpijskom strelištu u glavnom gradu Bavarske, gađaće 22 strelca –puška, seniori: Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović (obojica „Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (C. zvezda), juniori: Stevan Jovanović („Čika Mata“), Lazar Kovačević (Jagodina), Andrija Milovanović (Niš) i Veljko Ilić (Smederevo), seniorke: Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“), Andrea Arsović (Partizan) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), juniorke: Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović (Novi Sad) i Marija Kolarević (Jedinstvo, Stara Pazova).

Pištolj – seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov i Andrija Zlatić (obojica „Aleksa Dejović“, Užice), seniorke: Zorana Arunović, Jasna Šekarić (obe C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Brankica Zarić (Valter pistols, Kikinda) i Jasmina Milovanović (Smederevo).

U trenerskom timu, uz Pejovića, su u Dragan Donević, Jelena Arunović, Goran Mikec, Boban Marković, Goran Maksimović, Mitja Grgić, Alina Sebić, Saša Iker i Boban Marinković.

- Posle turnira u Minhenu odrediću deo selekcija za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Đeru u Mađarskoj od 22. do 28. februara – kaže Srećko Pejović.- Za juniorske kategorije pištoljem, koje ne gađaju u Minhenu jer smatram da bi za njih to bilo prenaporno, još ću malo sačekati i ko će od njih ići u Đer znaće se posle finala Kupa SS Srbije 6. i 7. februara u Novom Sadu. Sve selekcije koje će se boriti za evropske medalje gađaće na takmičenju u Austriji od 10. do 14. februara. Planirane su i kratke pripreme od 5. do 8. februara u Novom Sadu čiji će se završetak poklopiti sa finalnim turnirom kupa. Nama je Evropsko prvenstvo prvi „vrh“ sezone i jedno od kriterijumskih takmičenja za raspodelu olimpijskih kvota i disciplina i važno je da ga svi reprezentativci dočekaju u punoj formi. U Đeru možemo da osvojimo samo još jednu olimpijsku vizu vazdušnim pištoljem za muškarce.

Posle Prvenstva Evrope počinje serija Svetskih kupova – 1. do 3. mart: Bangkok, 13 – 25. april: Rio de Žaneiro (predolimpijski turnir, planirane su i prpreme u Riju od 8. do 13. aprila), 19 - 25. maj: Minhen i 20 - 29. jun: Baku.

Olimpijski streljački turnir je od 6. do 14. avgusta. Olimpijci će otići ranije u Rio na pripreme od 1. do 5. avgusta.