XS
SM
MD
LG

DFL Istok: KMF Pirot - KMF Banjica 2:1

U okviru 12. kola DFL Istok u hali Kej sastali su se u komšiskom derbiju KMF Pirot i KMF Banjica. Susret je odigran pred oko 200 gledalaca. Publika je imala priliku da uživa u svim čarima koje nosi futsal.  Viđena je dinamična i  neizvesna utakmica do samog kraja. Domaći su u susret krenuli sa imperativom pobede posle dva nerešena rezultata u nastavku prvenstva i ako pritisnuti kadrovskim problemima, povredama igrača i suspenzijom zbog kartona. Prvu priliku u drugom minutu nekoristi Stoiljković posle idealnog prodora i centaršuta Krstića. Gosti orjentisani  pre svega na odbranu svog gola i iz brzih kontra napada su ugrožavali  vrtara domaćih Nikolića. Tako u petom minutu Golubović snažno šutira lopta nekog pogađa menja pravac ali Nikolić panterskim skokom interveniše. U 11. minutu viđen je jedini pogodak u prvom delu susreta. Krstić iz slobodnog udarca sa petnaestak metara pogađa stativu, lopta se odbija do Džunića koji šutira  Despotović interveniše ali se lopta opet dokopao Džunić  koji je u padu nekako uposlio Kostića na drugoj stativi kome nije bilo teško da realizuje ukazanu priliku pa je tako ekipa KMF Pirot došla u vođstvo od 1:0. Vredno pomena je i kolosalna prilika koju nije iskoristio Ristić u poslednjem minutu za domaće.

Drugi deo susreta gosti kreću  mnogo angažovanije i agresivnije. Kao plod takve igre je pogodak Veljkovića u 27. minutu. U narednih nekoliko minuta prilike nisu iskorišćene na obe strane zbog brzopletosti napadača i dobrih intervencija vratara. Od 36. minuta domaći kreću sa oprobanim načinom koji je do sada mnogo puta donosio uspeha Stoiljkovićem igračem vratarem. Takav rizik se još jednom isplatio u poslednjem minutu igre. Dugo su domaći kružili oko gola gostiju pokušavajući da izrade kombinaciju za pogodak. Na oko pola minuta do kraja Krstić šutira Despotović brani udarac i iz svog šeterca upućuje udarac na vrata domaćih koji završava tik iznad prečke. Stoiljković izvodi udarac sa vrata i odigrava dupli pas s Krstićem lopta dolazi do Ristića koji ovog puta ne greši pošto je pronašao pukotinu u odbrani gostiju. Na semaforu je 24 sekundi do kraja i 2:1 za domaće. Erupcija oduševljenja domaće publike i igrača. Do kraja meča i gosti pokušavaju sa igračem vratarem ali je nedovoljno vremena za promenu rezultata. Na kraju teško osvojena tri boda domaćih koji ih ostavljju na liderskoj poziciji i trci za viši rang.

KMF Pirot: Nikolić, Krstić, Stoiljković, Kostić, Ristić, Pešić, Nikolov, Stojić i Džunić.

KMF Banjica: Despotović, Stoiljković N. , Sokolović, Stojadinović, Mitić, Dragišić, Golubović, Veljković, Ilić, Đurić, Marković i Nešić.

Žuti kartoni: Stojadinović i Despotović(KMF Banjica)  prekršaji: (2*4) im (4*4)     sudije: Ristić S. i Veljković D. (Pirot)


BSK 5 : 4 As
Banjica 10 : 6 Timok
Prokuplje 5 : 2 Bor
Jastrebac 7 : 4 Dolap
Vinter sport 5 : 4 Pirot
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jastrebac 18 15 1 2 46
2 Vinter sport 18 13 1 4 40
3 Pirot 18 11 3 4 36
4 Banjica 18 7 5 6 26
5 Bor 18 7 2 9 23
6 BSK 18 7 1 10 22
7 Timok 18 7 1 10 22
8 As 18 7 1 10 22
9 Prokuplje 18 6 3 9 21
10 Dolap 18 1 0 17 3