XS
SM
MD
LG

Trijumf ljudske dobrote

Utakmica u kojoj se nije tražio rezultat, nego prizivala sredstva za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama bila je iznad svih očekivanja.

 

Početak utakmice / foto: Slađan Jeremić

Bio je to skup domaćih asova, sa svih strana: iz Beograda, Zagreba, Banjaluke, Gradačca, Bugojna, Novog Sada... Od aktera ovog susreta neki su i danas u sportu aktivni kao sportski radnici, fudbalski stvaraoci i ne tako davno veliki svjetski asovi koji su oduševljavali cijelu planetu.

Bili su tu Dražen Ladić, Mate Neretljak, Goran Vlaović, Edin Mujčin..., pa Nikola Nikić, Ešef Jašarević, Petar Jelić, Dario Damjanović. Igrali su i Nemanja Supić, Petar Orlandić, Nenad Gavrić...

Iz svečane lože podršku su pružali čelni ljudi Modriče Mladen Krekić i Nikola Savić, pa generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković i Darko Ljubojević, potpredsjednik NS Bosne i Hercegovine.

Organizatori manifestacije bili su Fondacija "Petar Jelić", Udruženje "Humane zvijezde Hrvatske" i privrednik Ivo Krštić – Rox.

Sav prikupljeni novac biće usmjeren u Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Modriče. Čin humanosti koji će se pamtiti, a učesnici manifestacije su u potpunosti ispunili svoju misiju.

LJUPKO PETROVIĆ
Početni udarac na utakmici izveli su dječak iz Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i Ljupko Petrović, trener koji je sa Crvenom zvezdom popeo se na krov fudbalske Evrope. Pobrali su apluze u Modriči.

FONDACIJA "PETAR JELIĆ" - HUMANE ZVJEZDE HRVATSKE 4:5 (3:2)

Strijelci: Orlandić, Nikić, Orlandić i Sarkić (Fondacija Petar Jelić), Vlaović, Zekić, Neretljak, Ačkar i Bičanić (Humane zvijezde Hrvatske).
Stadion: "Dr Milan Jelić".
Gledalaca: 1.000.
Sudija: Marko Maksimović (Modriča).

FONDACIJA "PETAR JELIĆ": Supić, Gavrić, Orlandić, Jelić, Damjanović, Drinić, Mitrić, Milanović, Radić, Kojić, Mamuzić. Još su igrali: Tripić, Jašarević, Sarkić, Pročikević. Trener: Marko Stojić.

HUMANI ZVIJEZDE HRVATSKE: Ladić, Lučić, Ilić, Živković, Bičanić, Jukić, Ačkar, Mujčin, Vlaović, Babić, Kazić. Još su igrali: Reljanović, Labak, Zekić, Tušek, Ćutić, Neretljak, Šivak. Trener: Ivica Grnja.

(Autor: Slađan Jeremić)