XS
SM
MD
LG

Strahinja Bošnjak poslednji biser iz radionice Mihajla Parađanina

Mihajlo Majo Parađanin je fudbalski trener koji već 25 godina vodi školu fudbala FK Čibukovac. Iskusni trenerski vuk se ponosi decom koja su za četvrt veka prošla kroz ovu fudbalsku školu,a mnogi su zaigrali u klubovima koji su igrali u eliti bivše Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i danas Srbije.

 

Jedan broj dečaka koji su ponikli na igralištu u Karađorđevoj ulici nastavio je svoj fudbalski put u dresu kraljevačke Sloge, a oni najperspektivniji završili su najboljim srpskim klubovim i zaigrali u dresu sa državnim grbom. Poslednji biser sa Ibra je Strahinja Bošnjak, kapiten naše kadetdske reprezentacije koja upravo nastupa na EP u Azerbejdžanu. Njegov talenat je prepoznao beogradski Partizan, čiji dres sada nosi, a pred ovim dečakom je izuzetno lepa fudbalska karijera – govori u superlativu o svom učeniku Mihajlo Parađanin, fudbalski trener iz Kraljeva.

Za Strahinju Bošnjaka interesovanje pokazuju i klubovi iz inostranstva?

Koliko znam već je bilo interesovanja. Sve poslove o tome vodi njegov menadžer Zoran Stojadinović koji o Strahinji ima samo reči hvale. Ubeđen sam da će Strahinja imati više nego zapaženu karijeru.

Mladi fudbaler, kapitemn naših kadeta, nije jedini koji je potekao iz ove škole?

Ponosimo se činjenicom da je iz naše škole izašlo nekoliko igrača koji su igrali u nacionalnim selekcijama, takođe su bili članovi naših vodećih klubova, među kojima je Partizan. Rezultat je to velikog rada i truda. Svi dečaci, izuzetno perspektivni, imali su dva treninga dnevno, sa njima sam svaki dan posebvno radio, plus trenig sa ostatokom tima generacije kojoj su pripadali. Recept za uspeh, osim velikog rada, po meni je poseban odnos trenera i igrača. Sve te dečake sam posmatrao kao svoju decu, davao im veliku ljubav, stvarao od njih zdrave ličnosti i lepo vaspitane momke. Oni su prednjačili u radu i to je našoj školi fudbala omogućilo bolje rezultate.

Provereni trener govori i o ulozi roditelja?

Roditelji moraju da budu velika podrška deci tokom treniranja, ali bez bolesnih ambicija. Za ovih 25 godina imao sam različita iskustva, ali uglavnom su pozitivna.

Škola fudbala FK Čibukovac radi i danas pod rukovodstvom trenera Parađanina?

Nudimo deci dobre uslove, vrhunski rad, sportsko i svako drugo vaspitanje i usavršavanje,a najtalentovanijima će biti omogućena potpuna afirmacija – u dahu zaključuje neumorni Mihajlo Parađanin, fudbalski trener stvaralac.

 

 

Učitelj i najbolji učenik - Mihajlo Parađanin i Strahinja Bošnjak