XS
SM
MD
LG
02.09.2010 A. Daišević

Pretkolo Lav Kupa Srbije: Sloga (K) – Radnički (N) 2:1

Utakmica pretkola Kupa Srbije počela je minutom ćutanja čime je odata pošta preminulom bivšem fudbaleru Sloge Slaviši Markoviću-Žabarcu. Sama utakmica bila je dosta dobra, prava prvenstvena, a domaćin je bio umešniji i na kraju zasluženo slavio i plasirao se u 1/16 finala. Radnički je odlično počeo susret, u prvih 20 minuta „cerveni“ su dominirali,a već u 3. minutu Milošević je imao zicer priliku, ali je odlično intervenisao Božović. Napadač Nišlija je i u 15.minutu imao dobru šansu, ali nije uspeo da matira vratara „belih“. Domaći su iz prve prave akcije stigli do vođstva. Jovica Vasilić je jednu izgubljenu loptu uspeo da ostavi u igri, ona je putovala po aut liniji,a onda je Gobeljić odlično nastavio akciju, centrirao,a Memedović bio na pravom mestu za vođstvo Sloge od 1-0. Trenutak zbog kojeg se dolazi na utakmice viđen je u 29.minutu. Odbijenu loptu iz kaznenog prostora gostiju sa 25 metara zahvatio je Jovica Vasilić i pogodio sami rogalj nepomičnog i nemoćnog Perića. Navijači su dugotrajnim aplauzom nagradili mladog fudbalera Sloge na ovakvom potezu i golu.

U drugom poluvremenu Kraljevčani su se branili, Radnički bezuspešno napadao, da bi do gola stigao u smiraj meča. Iz slobodnog udarca Mitić je iznenadio neopreznog Božovića,a svi kasniji napori Nišlija da stignu do remija ostali su u domenu pokušaja. Sloga je posle nekoliko godina među 32 ekipe u Lav Kupu Srbije,a posle mnogo decenija biće u prilici da dočeka nekog od vodećih srpskih klubova.

Poslednjeg dana prelaznog roka kraljevački srpskoligaš je uspeo u nameri da se dodatno pojača. Novi član Sloge postao je iskusni napadač Miodrag Vasiljević, bivši golgeter Hajduka iz Kule, koji je proteklu sezonu proveo na petom kontinentu, Australiji. Tako je Sloga posle Drinića i Desnice, sa prostora Vojvodine dovela i treće pojačanje i kako sada izgleda u potpunosti pogodila.

Gradski stadion - Gledalaca: 200.  Sudija: Petar Piper (Čačak).  Strelci: Memedović u 18. i Vasilić u 29.minutu za Slogu,a Mitić u 87. minutu za Radnički.  Žuti kartoni: Rovčanin, Drinić (Sloga), Milenković, Paunović (Radnički). Igrač utakmice: Marko Memedović (Sloga).

SLOGA: Božović, Vasilić, Gojković  (od 84. minuta Kilibarda), Desnica, Vlašić, Babić, Memedović  (od 80. minuta Vulić), Gobeljić, Drinić  (od 67. minuta Anđelković), Janićijević, Rovčanin.
RADNIČKI: Perić, Cvetković (od 55. minuta P. Stamenković), N. Stamenković, Knežević, Dugalić, Đenić, Pejčić, Mitić, Milošević  (od 46. minuta Paunović), Stefanović (od 46.minuta Tasić), Milenković.