XS
SM
MD
LG

FK Sloga: Đilas podneo ostavku, Beli na čelo "belih"

Epilog prvenstvene utakmice devetog kola Arsenal - Sloga (3:0), doneo je pravi fudbalski zemljotres u redove kraljevačkog zonaša. Ovaj poraz bio je i povod da ostavke, kako rekoše u klubu, podnesu prvi trener Dejan Đilas i njegovi pomoćnici Borislav Lalić i trener golmana Radosalav Đirica. Tako nešto se moglo i naslutiti jer kraljevačkim belima nije krenulo onako kako se to očekivalo pre početka nove sezone. U planovima je pod brojem jedan bio brzi - ekspresni povratak u Srpsku ligu. Očekivalo se da će Sloga biti dominanta u društvu klubova ovog ranga takmičenja. Međutim, to se za sada nije desilo. I zato je, očigledno, nešto moralo da se menja.

- Ovako se dalje nije moglo - kaže Đilas sada već bivši trener Sloge. Rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali i zaista je nešto trebalo promeniti. Naravno, da je najbezbolnije da ja odem i mesto prepustim nekom drugom koji će možda imati više sreće.

Da li se od postojećeg igračkog kadra može očekivati da ipak naprave bum i krenu uzlaznom putanjom?

 

Dejan Đilas, Milutin Jakić i novi trener Stojanović - Beli foto: Stole

 

- Teško će biti sa ovakvim shvatanjem igre koje su do sada pojedinci prikazivali - upozorava Đilas. Ja znam da je teško igrati a da zato ne budete adekvatno nagrađeni ali površno ponašanje je nedopustivo. Nisam mogao da ih promenim, da nateram da se ponašaju profesionalnije i razlaz je bio neminovan.

Sportski direktor Milutin Jakić je takođe razočaran dosadašnjim rezultatima i plasmanom.

- Do ostavke trenera je moralo da dođe jer je očigledno da ga igrači nisu slušali. Dakle, nije mogao da bude autoritativan i mi smo prihvatili njegovu ostavku. Doveli smo novog trenera i nadamo se da će on imati više sreće u radu sa igračima sa kojima takođe moramo da obavimo ozbiljan razgovor - napominje Jakić.

Dejana Đilasa na kormilu Sloge zameniće Vladislav Stojanović - Beli bivši igrač Sloge a pre toga sarajevskog Željezničara, Radničkog iz Kragujevca. On je, inače, do pre dve godine radio u Slogi i bio trener svih mlađih selekcija. Neki od sadašnjih prvotimaca fudbalski su sazrevali upravo pod dirigetskom palicom ovog trenera.