XS
SM
MD
LG
23.09.2010 A. Daišević

Kraljevo od petka do nedelje domaćin finala Balkanskog Kupa

Odbojkaši kraljevačke Ribnice od petka do nedelje biće domaćini finalnog turnira Balkanskog Kupa. "Musketari" su bili prvi srpski klub u takmičenju koje je pokrenuto pre tri godine, a sada su i prva muška ekipa iz Srbije koja će biti domaćin završnog turnira. Svojevremeno je bilo predviđeno da Balkanski Kup bude ulaznica za jedan od evropskih kupova, odnosno da pobednik nastavi takmičenje u CEV ili Čelndž Kupu. Do danas ta ideja nije realizovana, a zbog svega što se dešavalo pred ovaj finalni turnir ozbiljnost Balkanske odbojkaške federacije dovedena je u pitanje. Svojevremeno je 12 klubova učestovalo u Balkanskom Kupu, a ove sezone taj broj se rapidno smanjio, pa se čak nisu igrali ni kvalifikacioni turniri. Na završnici takmičenja u kraljevačkoj "kutiji šibica" bilo je predviđeno da se pojave turski Halkbank i Radnik iz Bijeljine koji su na kraju odustali pa će se za laskavu titulu najbolje ekipe na Balkanu boriti albanska Teuta, rumunska Baja Mar i Ribnica.
- Najbitnije je da će se takmičenje održati, iako smo oko organizacije imali mnogo problema. Velika je neizvenost vladala oko ekipa učesnica, svakodnevno se menjao spisak, pa je to jedini razlog što kasnimo sa plakatiranjem i reklamiranjem ovog takmičenja – kaže Milisav Kolarević menadžer kraljevačke Ribnice i dodaje: - Sada je i definitivno jasno da će naši gosti biti albanski tim Teuta i rumunska Stinta Eksplorari iz grada Baja Mar, koja je bila domaćin prvog finalnog turnira ovog takmičenja na kome je igrala i Ribnica. Što se tiče raspored utakmica u petak od 19 časova Ribnica igra protiv Teute, u subotu od 19 časova igraju Teuta-Baja Mar i u nedelju od 14 časova na programu je meč Ribnica-Baja Mar. Očekujem dobru posetu, jer smo odlučili da ulaz bude besplatan, pa pozivam sve ljubitelje odbojke i navijače Ribnice da pruže podršku našem timu, da zajedno stignemo do trofeja – zaključuje Kolarević.

Ribnica je u međuvremenu kompletirala tim za novu sezonu. Otpao je angažman Vladana Aleksića, najverovatnije i Vladana Đorđevića, a u klub se vratio primač servisa Vladimir Usiljanin.
- Pripremni period je dobro odrađen, sa jednom novom i značajno podmlađenom ekipom. Selektirali smo igrače od Regionalne lige do inostranstva, mislim da je ovo dobra grupa, da imamo jako pozitivnu atmosferu i na ovom turniru ćemo videti prave mogućnosti – kaže Boško Mačužić trener Ribnice.

Pripremne utakmice, pogotovo par poslednjih, daju drugačiju sliku mogućnosti tima?
- Nisu isto zvanične i kontrolne utakmice. Činjenica je da smo podbacili, pogotovo u Ivanjici protiv Partizana gde nismo ličili na ozbiljan tim. Ipak, treba reći da smo imali problema sa povredama i da su oscilacije normalne jer se radi o jako mladim igračima. Protivnike na Balkanskom Kupu ne poznajemo, nemamo informacija o njima, ali svesni smo da predstavljamo Srbiju, našu odbojkašku organizaciju koja ima izuzetan ugled i znamo kakav je teret nositi dres Ribnice. Očekujem pre svega da svaki igrač pruži svoj maksimum, pa ćemo videti rezultate – zaključuje Boško Mačužić strateg "musketara".