XS
SM
MD
LG

Škola za sudije: Devojke uz rame sa momcima

Prvi deo prvenstvene sezone u svim ligama pod patronatom FS raškog okruga završene su a to znači da je nastupio poduži zimski odmor za klubove. Pauza je i za igrače, neposredne fudbalske proizvođače ali za ljude koji vode Savez nema odmora. Tako je u prostorijama Raškog okruga počela je sa radom druga po redu škola za mlade fudbalske sudije. Ovoga puta na okupu je dvadesetak fudbalski "zaraženih" mladih devojaka i mladića koji će u narednom periodu slušati predavanja iskusnih arbitara. Upijaće svaku reč iz oblasti Pravila fudbalske igre a već na proleće dobiće priliku da i zvanično uđu na fudbalski pravougaonik. Sudeći po raspoloženju svi su željni novih saznanja.

 

Deo učesnika škole fudbalskih sudija u Kraljevu

 

- Prijavila sam se da pre svega nešto više da naučim. Do sda sam samo pratila fudbalska zbivanja a sada mi je želja da i neposredno učestvujem u samoj igri. Ambicija za sada nemam jer pre svega želim da što bolje savladam Pravila igre - kaže Anđelija Beočanin.

Slično raznišlja i Aleksandar Zucović koji dodaje da aktivno igra fudbal i da mu je velika želja da savlada sve ono što će ga krasiti kao sudiju s obzirom da će se već na početku druge polusezone biti na suprotnoj strani od fudbalera.

 

Tim organizatora: Vučićević, Vukosavljević, Stojanovićč i Tripković foto: STOLE

 

Jedan od predavača biće Lazar Tripković, mladi Savezni sudija koji deli pravdu na Super ligi.

- Ovo je druga po redu škola za sudije i krećemo sa dosta entuzijazma i velikom željom i voljom da na što bolji i dostupniji način prenesemo sve ono što treba da krasi jednog delioca fudbalske pravde. Za razliku od prve generacije sada su gotovo polovina devojke što samo može da raduje - rekao je Tripković i naglasio da će posle teoretskog dela - predavanja uslediti izlazak na teren kada će svako od kandidata dobiti priliku od desetak minuta da pokaže šta je naučio na predavanjima.

Sa kandidatrima će u naredne četiri nedelje raditi Ivan Vučičević i Nikola Stojanović sudije sa liste Republičke lige a polaznike su ovom prilikom pozdravili Milovan Vukosavljević predsednik Sudijske organizacije i Ivan Petrović čelni čovek FS raškog okruga.