XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Fantastični Alen Kujundžić – 647 čunjeva u Gradišci!

GRADIPKA, 28,. Dcemebar (Info centar).- Alen Kunundžić, srpski reprezentativac, član juniorske selekcije Srbije koja je u maju u istarskom Novigradu osvojila četvrtu uzatopnu svetsku titulu, prvotimac subotičkog vojvođanskog ligaša „Sprtak 024“ trijumfovao je na petom „Memorijalu Sanjin Kovačić“ u Gradišci u Republici Srpskoj u spomen na talentovanog mladog kuglaša, kadetskog reprezentativca BiH iz ovog mesta, tragično nastradalog u saobraćajnoj nesreći.

Kujundžić je na veoma zahtevnoj kuglani srušio sjajnih 647 čunjeva i ubedljivo pobedio ispred Miodraga Trklje (Bih) sa 596 čunjeva i prošlogodišnjeg pobednika, najboljeg mladog kuglaša sveta, srpskog reprezentativca Igora Kovačića (Segedin) sa 591 čunjem. Četvrti je bio mladi srpski as, juniorski reprezentativac Crvene zvezde bronzani kadet sa Svetskog kupa u Novigradu Želislav Jakab, sa 585 čunjeva, a peti Saša Marković (BiH) sa 582 čunja. Šesto mesto pripalo je Nemanji Balaću reprezentativcu Srbije iz Crvene zvezde sa 578 čunjeva, a sedmi je reprezetativac Srbije i prvotimac Jedinstva iz Novog Bečeja Čaba Zavarko sa 575 čunjeva. Plasman ostalih srpski reprezentativaca: 16. Bojan Kličarić (Crvena zvezda) 546...23. Norbert Ernješi (Jedinstvo) 507 čunjeva.

Kujundžić je bio blizu rekorda kuglane 666 čunjeva iz 2013. koji drži Igor Kovačić, dvostruki pobednik (2013. i 2015). Lane je Alen Kujundžić bio drugi iza Kovačića. Juniorsku selekciju Srbije vodio je selektor Vojko Pavlović, jedan od najuspešnijih svetskih selektora u juniorskim kategorijama.

„Memorijal Sanjin Kovačić“ pratili su i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, kao i dugogodišnji predsednik Kuglaškog saveza Beograda i nekadašnji igrač Gradiške Petar Grebenar. Prisustvovao je i istaknuti kuglaški radnik iz Banjaluke Dušan Kudra.

- Kujundžiću sve pohvale, ali i ostalima srpskim reprezentativcima, jer je kuglana zahtevna – komentar je Vojka Pavlovića selektora juniorske reprezentacije.- Zahvaljujemo se organizatorima na sjajnom gostoprimstvu i čestitamo na dobroj organizaciji turnira.

Turnir su organizovala porodica Sanjina Kovačića uz podršku kluba i društveno sportskih organizacija Gradiške.Ove godine učetsvovali su mladi kuglaši i Hrvatske, Srbije i BiH.

DOSADAŠNjI POBEDNICI – 2012: Marko Trklja (Knin Revita) 639, 2013: Igor Kovačić (Srbija) 666- rekord turnira, 2014: Radovan Vlajkov (Srbija) 647, 2015: Igor Kovačić (Srbija) 632, 2016: Alen Kunundžić (Srbija) 647.