XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Prva zlata u tandemima Spartaku 024 i Banatu

VRBAS, ZRENjANIN, 22. januar (Info centar).- Alen Kujundžić i Nemanja Musulin kuglaši Spartaka 024 (Subotica) osvojili su šampionsku titulu na prvom juniorskom Šampionatu Srbije za muške tandeme pobedivši na kuglani u Vrbasu u finalu tandem novobečejskog Jedinstva Norbert Ernješi – Čaba Zavarko sa 2:0 u setovima (145:143, 151:139).

Dve bronze pripale su Davidu Lainščaku i Miloradu Vojnoviću (Radinčki, Novi Sad) i Želislavu Jakabu i Nemanji Balaću (Crvena zvezda). U prvom polufinalu tandem Kujundžić – Musulin savladao je sa 2:0 (146:142, 168:132) tandem Vojnović - Lainščak, a u drugom N. Ernješi i Č. Zavarko bili su bolji od Jakaba i Balaća takođe sa 2:0 (152:142, 148:128).

U kvalifikacijama, Kujindžić i Musulin su bili sjajni srušivši 639 čunjeva i ušli u razigravanje sa prvog mesta. N. Ernješi - Č. Zavarko imali su 594 čunja, Balać - Jakab 586, a Vojnović – Lainščak 574 čunja. Alenu Kujundžiću je ovo druga šampionska titula u ovoj sezoni. Trijumfovao je u kombinaciji na Šampionatu Srbije za omladince, kada je osvojio i drugo mesto pojedinačno – klasik. Učestvovalo je sedam tandema. Sudio je Darko Milović.

Juniorski ženski tandemi igrali su na kuglani Banata u Zrenjaninu i medalje su podeljene na osnovu rezultata kvalifikacija, jer je bilo samo četiri prijavljena tandema i svi su bili iz zrenjaninskog Banata. Višnja Živanović i Leona Zarin su slavile sa 510 čunjeva, druge su bile sestre Ana i Vesna Boškov sa 508 čunjeva, Bronze su pripale trećeplasiranom tandemu Jelena Popov - Olivera Čikoš sa 489 čunjeva i četvrtoplasiranom tandemu Milica Perin - Maša Grujić (484 čunja). Sudio je Danilo Vlajkov.

Do prošle godine juniori i juniorke su igrali za domaće titule u disciplini parovi-klasik koje nema na šampionatima sveta gde se igraju samo tandemi, koji su uvedeni na Šampionatu Srbije ove godine.