XS
SM
MD
LG

Dušanka Karić novi član Karsiyake

Od ove sezone odbojkaško prvenstvo Turske biće bogatije za još jednu srpsku igračicu. Uz već prekaljene Jelenu Nikolić i Ivanu Đerisilo, kao i kod muškaraca Ivana Miljkovića i Andriju Gerića, novi član Karsiyake, superligaša iz Izmira, je i Dušanka Karić (24).
- Mnogo mi je drago što sam se ove godine našla u jednom velikom klubu sa dugom tradicijom kao što je Karsiyaka, koji je osnovan pre 100 godina. Organizacija kluba je na vrhunskom nivou, što se može primetiti na svakom koraku. Prezadovoljna sam kako su me saigrači, treneri i ljudi iz kluba prihvatili, toliko da se osećam kao kod kuće.

U poslednjih par godina, enormna su ulaganja u Tursku odbojku, tako da sada važi za jednu od zemalja gde se igra najkvalitetnije.
- U pravu ste u potpunosti. Pokupovali su najbolje igrače širom sveta, i pet-šest vodećih timova imaju budžete identične fudbalskim timovima, što je do pre neku godinu bilo nezamislivo. Naša ekipa je sastavljena od mladih i perspektivnih turskih igračica, a pored mene od stranaca u klubu je hrvatica Antonija Kaleb – kaže Dušanka Karić.

Kako ti protiču prvi dani boravka u Izmiru?

- Izmir je fantastičan grad, na obali egejskog mora. Ima oko tri miliona stanovnika. Klub mi je obezbedio izuzetan stan u najlepšem delu grada, a pogled sa terase se pruža na ceo Izmir. Najviše vremena provodim sa Antonijom. Prošle sezone smo igrale u Rumuniji, a evo i ovde nastavljamo druženje – uz osmeh kaže Dušanka.

Nova sezona počinje 21.Novembra. U kupu ste prošli prvu prepreku. Kakve su ambicije u prvenstvu?

- Cilj kluba je afirmacija mladih turskih igračica, a na nama strancima je da im u tome svojim iskustvom pomognemo. Plasman u zlatnoj sredini bi bio po meri – prenela nam je Dušanka.

Već si igrala u Francuskoj, Rusiji i Rumuniji. Sa 24 godine već se može reći da si prekaljeni internacionalac. Kakve su tvoje dalje ambicije i planovi?
- Želela bih da odigram dobro ovu sezonu i nametnem se najbogatijim turskim klubovima. Sviđa mi se ovde i volela bih da ostanem i narednih godina. Dugujem zahvalnost mom menadžeru Darku Mariću koji mi je našao ovaj klub, a zahvalila bih se i treneru Saši Nedeljkoviću i klubu Vizura gde sam se pripremala – ne zaboravlja svoj klub Dušanka Karić.