XS
SM
MD
LG

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra prijateljsku utakmicu na"Čairu"

I ove godine građani će imati prilike da na bazenu “Čair” na delu vide umeće aktuelnih “osvajača svega”. Sa ciljem popularizacije vaterpola i van prestonice, u Savezu su najavili da će reprezentacija Srbije u Nišu odigrati prijateljski meč protiv selekcije Australije 14. juna od 19:30.

Ovo će biti prva od 3 utakmice koje će ove dve reprezentacije odigrati, kako bi se što bolje pripremile za finalni turnir Svetske lige, koji će se od 20. do 25 juna održati u Rusiji. Ostali mečevi igraće se u Kruševcu i Kragujevcu.

Dejan Savić selektor vaterpolo reprezentacije Srbije
 

Nišlije će u nekoliko sati imati prilike da bodre mušku i žensku rukometnu reprezentaciju, ali i vaterpolo selekciju; foto: Vanja Keser

Reprezentacija Srbije će u odbranu trofeja Svetske lige krenuti kao apsolutni favorit, s obzirom na to da brane titulu na ovom takmičenju, kao i Svetskom Kupu, a i aktuelni su olimpijski, svetski i evropski šampioni.

Vaterpolista Milan Aleksić rekao je za sajt Vaterpolo saveza Srbije da će Australija biti pravi protivnik za pripremu svega onoga što ih očekuje na predstojećem turniru.

Njihov način igre znao je da nam pravi probleme tako da sam siguran da ćemo ove prijateljske mečeve iskoristiti na najbolji mogući način. U Nišu, Kruševcu i Kragujevcu smo uvek srdačno dočekivani, tribine su bile pune, atmosfera sjajna pa se nadam da će tako biti i ovog puta. Siguran sam da će ljubitelji vaterpola uživati, a mi ćemo se potruditi i da ih obradujemo pobedama - kaže Aleksić.

Selektor Dejan Savić trenutno priprema podmlađeni sastav reprezentacije, u kome su: V. Pijetlović, B. Mitrović, Dobožanov, Rističević, V. Rašović, Filipović, Aleksić, Drašović, D. Pijetlović, Ubović, Toholj, Lazić, Stojanović, Prlainović, Vasić, S. Mitrović, Subotić, Jakšić, Ćuk, Vico, kao i Nišlija Sava Ranđelović.

Inače, iste večeri kada će u Nišu nastupiti vaterpolo reprezentacija, u hali “Čair” će mečeve kvalifikacija za Svetsko, odnosno Evropsko prvenstvo odigrati i muška i ženska rukometna selekcija Srbije. Ulaz na niški bazen će biti besplatan.