XS
SM
MD
LG

Šampiona ostaviti kratkih rukava

Nakon sjajne pobjede koju su izabranici Mladena Žižovića ostvarili u Tuzli, ovog vikenda na Gradskom stadionu u Bijeljini dočekujemo aktuelnog šampiona države, Zrinjski. Nemamo baš mnogo osnova da se nadamo novoj pobjedi, jer smo ostvarili samo jednu pobjedu protiv tima iz Mostara u poslednjih 12 godina. Međutim, to ne znači da naši momci neće pružiti maksimum, jer će i na ovom meču ići na pobjedu.

– Zrinjski u međusobnim susretima sa našim klubom u poslednjih 12 godina ima skoro maksimalan učinak. Ostvarili smo samo jednu pobjedu, a ostalo su bile pobjede Zrinjskog ili nerešeni ishodi. Međutim, sigurno je da ćemo pružiti dostojan otpor i da ćemo ići na pobjedu. Da li ćemo uspjeti u tome ili ne, vrijeme će pokazati, rekao je trener Mladen Žižović na današnjoj konferenciji za medije održanoj na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Strijelac pobjednosnog gola u Tuzli, iskusni 35-godišnji vezista Velibor Đurić, istakao je da aktuelni šampion i ove sezone ima najkvalitetniju ekipu u Premijer ligi BiH. Ali, ipak, vjeruje i u kvalitet svog tima.

– Zrinjski i ove godine ima najbolju i najkvalitetniju ekipu. Pokazali su to u prva dva kola, kada su u dva derbija ostvarili maksimalan učinak. S druge strane, i mi smo ušli dobro u prvenstvo, i verujem da uz jednu dobru i kvalitetnu igru možemo ostvariti pobjedu koja bi nam puno značila u nastavku prvenstva, rekao je Đurić,a piše na klupskom sajtu Radnika. 

Iako postoje određeni kadrovski problemi u ovom trenutku, sigurno je samo da pravo nastupa nema Zvonimir Blaić, jer je takav dogovor postignut sa klubom iz Mostara, odakle je iskusni desni bek i došao na pozajmicu u Radnik. Osim njega, na raspolaganju nisu Irfan Hadžić i još duže povrijeđeni Jovan Motika.

Utakmica Radnik – Zrinjski igra se sutra, na Gradskom stadionu u Bijeljini, sa početkom u 18 časova.

Velibor Đurić i Mladen Žižović / Fotos: fkradnik.ba