XS
SM
MD
LG

Pobeda Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su ovogodišnji Kup Srbije, pošto su večeras u Beogradu, u finalnoj utakmici savladali gradskog rivala Partizan Termoelektro sa 3:0 (25:20, 26:24, 25:14). U dvorani "Šumice", pred oko 1.200 gledalaca, sudili su: Zorica Bjelić i Dejan Jovanović iz Beograda. Zvezda je sinoć u polufinalu eliminisala Radnički Kredi bank iz Kragujevca sa 3:0, dok je Partizan Termolektro bio bolji od novosadske NIS Vojvodine 3:1. Pobednički pehar kapitenu Crvene zvezde Milošu Terziću predao je predsednik Odbojkaškoj saveza Srbije Aleksandar Boričić. Ovo je crveno belima deseta titula pobednika kupa, dok je Partizan do sada taj trofej osvajao sedam puta. Pre nedelju dana nacionalni Kup osvojile su i odbojkašice Crvene zvezde, savladavši u finalu beogradsku Vizuru sa 3:0.

Crvena zvezda: Stefanović, Perić 13, Pajić 1, Bojović 7, Koprivica
Milutinović 5, Jakovljević, Mitić 1, Terzić 18, Petrović, Petković 22, Vujić.
Partizan Termoelektro: Minić 2, Popović, Pešut 4, Samardžić, Turanjanin 1, Mijailović 6, Kisić 1, Jokanović, Žarković 3, Atanasijević 24, Ilić, Bulatović. 

Crvena zvezda je zasluženo osvojila prvi trofej u sezoni. Njeni igrači su bili mnogo bolji u svim elementima, a Partizan Termolektro  nije bio ni senka ekipe koja ubedljivo vodi u domaćem prvenstvu. Još na zagrevanju se videlo da odbojkaši Crvene zvezde deluju motivisanije, da imaju više energije i želje da pobede u finalu. To se na terenu potvrdilo, jer crno - beli nisu imali ni jednog raspoloženog igrača da se ozbiljnije suprotstavi protivniku.

Treneri obe ekipe Željko Bulatović iz Crvene zvezde i Milan Žarković iz Partizan Termoelektra na parket su poslali standardne postave. Nije bilo ni taktičkih iznenađenja, osim što je Partizan Termoleketro neočekivano u svim linijama zaigrao slabo. Tako su crno-beli propustili priliku da posle 20 godina ponovo osvoje domaći kup. Zvezdinim igračima je sve polazilo za rukom. Partizan Termoelektro je , naprotiv, bio slab u igri na mreži, servisu i u igri u polju. Niko iz te ekipe, nije bio večeras raspoložen za igru. Mladi Atanasijević je potpuno podbacio, dok su Zvezdini serveri uporno gađali Nikolu Mijailovića, čime su ga isključili iz većinu akcija na mreži.  Nešto dramatičniji tok utakmica je imala u finišu drugog seta, kada je Crvena zvezda ispustila sigurno vođstvo od 24:20, ali Partizan Termoleketro osim izjednačenja nije mogao više da ostvari.

U ekipi Crvene zvezde isticao se korektor Dušan Petković, reprezentativac Miloš Terzić, ali su i svi ostali dali puni doprinos osvajanju dragocenog trofeja. U Partizanu niko ne može dobiti prelaznu ocenu, pa svoju šansu mogu potražiti u nastavku prvenstva.