XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Nikola Grbić iz Štrpca pobedio u drugoj trci "Ciklomanije internešenel"

Branislav Matić, biciklista Fantika iz Noovg Sada, osvojio je belu majcu „Ciklomanije internešenel“ generalnog sponzora Dunavskog kupa za pobedu u ukupnom plasmanu u disciplini ciklo kros u ovom masovnom takmičenju! U drugoj ciklo kros trci slavio je biciklista iz Štrpca na Kosovu i Metohiji Nikola Grbić. Matić je posle dve trke  sakupio 88 bodova, dok je drugo mesto pripalo Dimitriju Dolgi (Elit) sa 83 boda, a treće Slobodanu Radovanoviću (Jednota, Šid) sa 82 poena. Najbolja plasirana takmičarka bila je Vanesa Durman  iz Fantika koja je ukupno sedma sa 53 boda.

Druga trka ciklo krosa odžana je na stazi od 21,6 km  u Studentskom parku u Novom Sadu i prijatno je iznenadio biciklista Nikola Grbić (Štrpce) koji je zabeležio vreme od 41,16 minuta. Dimitrije Dolga (Elit) je bio drugi sa 41,34 minuta a treće mesto pripalo je Slobodanu Radovanoviću iz šidske Jednote sa 42,41 minut.
- Veoma nam je drago što se prvi put u istoriji Dunavskog kupa ugositili bicikliste sa Kosova i Metohije – kaže direktor takmičenja Tibor Tarjan. – Jedan takmičar u masters kategoriji i jedan amater dobili su, pošto su imali svu potrebnu dokumentaciju i licence BSS. Sve nas je obradovao i uspeh Grbića i pobeda.

Svi učesnici su pre starta minutom ćutanja odali poštu postradalima u Japanu. Naredna trka Dunavskog kupa je 17. marta kada počinju drumska nadmetanja.