XS
SM
MD
LG

Kraljevački kalašnjikov za 5000 poena

Poslednji pravi izdanak Slogine košarkaške škole, Nikola Lepojević je posle nastupa na Ibarskom keju, u OKK Beogradu i C. zvezdi, zaigrao u inostranstvu. Popularni Lepi nastupao je za grčku Larisu, ukrajinski Himik, poljski Polpak, kiparski Apolon,a poslednjih 10 godina je u ruskom šampionatu. Bio je član Urala i sada Univerziteta Surgut. Za sedam godina u Surgutu, nastupima u Superligi (bez utakmica u Kupu) Nikola lepojević je postigao neverovatnih 5000 poena,a to Rusi znaju da cene.

Malo li je 5000 poena - Nikola Lepojevića sa priznanjima kluba i navijača iz Surguta

Pred početak poslednje prvenstvene utakmice uručena su mi dva priznanja. Od Univerziteta Surgut i od navijačke grupe Ultras-Surgut dobio sam meni jako drage nagrade za postignutih 5000 poena. Moram da kažem da sam u Surgutu doživeo predivne trenutke, da sam poslednjih pet godina kapiten tima koji igra VTB ligu, da sam najbolji strelac i MVP lige za prošlu sezonu, jnjedini sam Srbin, stranac kapiten u Rusiji ikada – sa ponosom govori Nikola Lepojević proverni košgeter iz Kraljeva.

Legenda br. 5 - nagrada za Nikolu Lepojevića

Pre Surguta nastupao je i za Ural sa kojim je takođe osvajao trofeje, bio naj strelac.

Ako bih sabirao sve nastupe u ruskom šampionatu, za ova dva kluba, postigao sam preko 7000 poena u svim takmičenjima. Bio sam sedam puta prvi strelac lige, dva puta MVP lige, dva puta sam osvajao titulu Prve lige Rusije. Lepo je znati da to neko zna da ceni i zato su mi ova priznanja veoma draga i daju mi motiva da nastavim u istom ritmu – zaključuje Nikola Lepojević.

U Rusiji je stekao status zvezde, navijači ga obožavaju, dobio je nadimak Legenda br. 5 ili Kalašnjikov. Ne čudi sve ovo kada se zna kakav je košgeter Nikola Lepojević i kakve rafale ispaljuje u ruskom šampionatu. Kraljevo ima čime da se ponosi!