XS
SM
MD
LG

EL: Hrabri Žalgiris treći u Evropi, Micić ponajbolji

Košarakši Žalgirisa savladali su CSKA sa 79-77 i tako su došli do trećeg mjesta na završnom turniru Evrolige.

CSKA je dobro otvorio meč i Higins je na startu pogodio dvije trojke. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, CSKA se sve više mučio a Žalgiris je igrao sve bolje. Žalgiris je bolje finiširao prvi period i imali su tri poena prednosti. U drugom periodu smo gledali veliku borbu. CSKA je dobro parirao jedno vrijeme a onda su ostali bez ideje. Žalgiris je to iskoristio i odvojio se na osjetniju prednost. Na poluvremenu su na kraju imali šest poena prednosti.

Treći period Žalgiris je odigrao nevjerovatno. Odbrana je bila perfektna a napad još bolji. CSKA u prvih sedam minuta ovog perioda nije imao poena iz igre a kod Žalgirisa su svi pogađali. Treći period Žalgiris je dobio sa 28-13 i  sa +21 su ušli u poslednji period. Djelovalo je da je sve gotovo. Međutim, rezervna petorka CSKA, vratila ih je u igru. Viktor Rad pokrenuo je Armejce sa dvije trojke, Fridzon je bio sjajan u oba smjera a Kulagin je bio impresivan.

CSKA je prišao na -2 na 39 sekundi do kraja. Tada Žalgiris gubi loptu i CSKA je imao napad za vodstvo ali su i oni izgubili loptu. Micić je odradio sve dobro ali je promašio pa je CSKA dobio novu šansu. Kulagin je promašio trojku a Dejvis je imao dva bacanja. Promašio je oba i CSKA je imao napad za pobjedu. Međutim, Antonov je promašio šut za pobjedu i Žalgiris je zasluženo završio treći.

Žalgiris su do pobjede predvodili Micić i jankunas sa po 15 poena dok su Moskovljane predvodili Kulagin i Hanter sa po 14 poena:

Foto: Evroliga