XS
SM
MD
LG

"Azuri" slomili "karioke"

Uvodni meč drugog dana grupe "4" Lige nacija u Kraljevu bio je novi šlager, duel Italije i Brazila, pobednika mečeva odigranih prethodnog dana. "Karioke" su protiv Srbije demonstrirale odličnu igru, odbojku visokog kvaliteta,a na sličan način su počeli i meč sa "azurima". Na prvom tehničkom tajm autu bilo je 8-5 za Brazil, da bi posle tog predaha Italija stigla na poen zaostatka. U odnosu na meč sa Srbijom, na klupi je ostao Valas De Souza, a na njegovoj poziciji je zaigrao Evandro Guera. Upravo blok nad ovim igračem Italijanima je doneo izjednačenje 12-12. Na drugom tehničkom predahu Brazil je čuvao dva poena prednosti, da bi as poen D. Souze i greška Zajceva duplirali vođstvo "karioka" u finišu prvog seta. Pokušao je na novom tajm autu Đanlorenco Blenđini da pokrene svoj tim, Brazil je u tim trenutcima imao kapitalnih 20-15. Šansu je dobio i Santos,strateg Brazilaca je za razliku od meča sa Srbijom više menjao, ali se to nije osetilo u igri i rezultatu meča sa Italijom. Brazil je od šest set lopti iskoristio prvu, as poen Do Nasimenta doneo je vođstvo "karioka" u meču 25-18.

Furiozno sdu krenuli Italijani u drugom setu, Huantorena i Zajcev su prosto razneli odbranu Brazila, istu onu koja je bila tako dominantna u meču sa našom reprezentacijom. Na tehničkom tajm autu bilo je 8-4, ali je serija nastavljena servisima Hunatorene. To je nateralo startega Brazila Da Zota na izmenu osnovne dijagonale, šansu su dobili Vilijam Arjona i De Souza. Ništa u tim treutcima nije moglo da zaustavi "azure", blok Zajceva doneo je velikih 12-5. Istu prednost Italija je imala i na drugom tehničkom tajm autu, odlična igra "azura" kao da je bila najava novih uzbuđenja u nastavku meča. Stigli su Brazilci na 22-18, ali greška Borgesa i as poen Baranoviča rešili su set rezultatom 25-19 za izjednačenje u meču.

Odlična odbojka i zaslužena pobeda Italije nad Brazilom

Rezende, kapiten i tehničar Brazila, razmrdao je svoj tim početkom trećeg seta. Posložile su "karioke" stvari, krenuo je napad i ranije pomenuta odbrana i na tehničkom tajm autu Brazil je vodio 8-4. Ipak, posle predaha, usledila su dva poena Italije, blok Zjaceva je posebno bio impresivan, a onda je Huantorena odservirao as i "azuri" su bili na poen zaostatka, pa je reagovala klupa "karioka". Usledilo je i izjednačenje, pa se u ovom setu krenulo iz početka. Italijani su definitivno uhvatili zalet, Brazil više nije bio tako siguran kao pretohndog dana, Huantorena i Zajcev su vodili tim ka velikoj pobedi,a serija odličnih servisa Nelija donela je i velikih 22-16 za "azure". Bilo je to više nego dovoljno za vođstvo u meču, 25-21 u trećem setu.

Vrlo izjednačeno je počeo četvrti set, gledali smo veliku bitku,a poseban pečat u uvodnom delu ovog seta dali su dizači. ne zna se ko je napravio lepši potez, da li Simone Đijaneli ili Bruno Rezende. Sve do središnjice ovog seta gledali smo rezulatsku klackalicu,a onda jedan as "azura, dve dobre role Huantorene i na drugom tehničkom tajm autu bilo je 16-13 za Italiju. Vodili su Italijani sve dok Fonteles nije izblokirao izvanrednog Zajceva, a potom još jedna uzbudljiv poen za vođstvo "karioka" 23-22. Seriju je nastavio Valas De Souza koji je izborio i dve set lopte za Brazil. Ipak, Zajcev i drugovi su se tada spasili, ali koji sekund kasnije blok De Souze uveo je meč u taj brek.

Karioke i u Kraljevu imaju podršku

Prvi taj brek na turniru Lige nacija u Kraljevu počeo je odlično po italijansku reprezentaciju, Zajcev je i dalje bio neuhvatljiv, odlično je rešavao i teške situacije i pri vođstvu "azura 6-3 usledio je tajm aut Brazila. Nije pomoglo, jer se na promenu strana otišlo pri rezultatu 8-3 za Italiju. U sdrugom delu ovog seta Italija je sve napade završavala preko Zajceva za koga Brazilci nisu imali rešenja,a kada je Borgesa izblokirao Đijaneli rezultat na semaforu je glasio 12-6 i to je bila najava druge pobede Italije na turniru u Kraljevu. Huantorena je povećao vođstvo na 13-7, Randaco je asom doneo sedam meč lopti, a "azuri" su iskoristili drugu preko odličnog dizača Đijanelija za konačnih 15-8 i pobedu od 3-2. Odlična najava za završni šlager ovog turnira i duel Italije i Srbije.

ITALIJA - BRAZIL (18-25, 25-19, 25-21, 24-26, 15-8)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 1000 Sudije: D. Sespedes (Dominikanska republika) i E. Gerotodoros (Grčka)

ITALIJA: Randaco 13, Parodi, Baranovič 1, Huantorena 17, Đianeli 7, Rosini (libero 2), Macone 1, Zajcev 31, Čester 4, Kolaci (libero 1), Dijamantini, Antonov, Anzani 8, Neli 3 Selektor: Đ. Blenđini

BRAZIL: Rezende 1, Santos 5, Karbonera, Do Nasimento 1, Arjona, De Souza 8, Hos (libero 2), Fonteles 9, M. Souza 4, D. Souza 4, Endreš (libero 1), Satkamp 11, Guera 13, Borhes 14 Selektor: Renan Dal Zoto