XS
SM
MD
LG

Ljuba Obradović muči teške muke: Žene mu se odužile pobedom a muškarci se ne odazivaju pozivu!

Teška je situacija u reprezentaciji, kako u ženskoj tako i u muškoj. Ljuba Obradović je prihvatio da bude selektor i ženama i muškarcima. Nije to lak posao znamo svi, žene su se odazvale i odigrale fenomenalan meč u Nišu dok u muškom taboru nastaju nerešivi problemi. Tako da su Srpske rukometašice jučerašnjom pobedom nad Makedonijom 35:30 završile su kao prve u kvalifikacionoj grupi, odnosno stekle bolju poziciju pred žreb 12. juna u Parizu.

U istom delu šešira su Rumunija, Španija i Crna Gora, što znači da neće moći da se sastanu sa Srbijom.

Šešir 1: Norveška, Mađarska, Francuska, Danska

Šešir 2: Rumunija, Španija, Srbija, Crna Gora

Šešir 3: Holandija, Nemačka, Rusija, Švedska

Šešir 4: Češka, Poljska, Hrvatska, Slovenija

Evropsko prvenstvo u Francuskoj na programu je od 29. novembra do 16. decembra.

A što se tiče muškaraca Ljuba je rekao:

"Prihvatio sam se toga jer mi je to dužnost i obaveza za razliku od nekih igrača. Pričao sam sa Đorđićem pre mesec dana, oporavio se od povrede, međutim, sada je odustao. Razlozi nisu bitni, nisu ubedljivi. Ima nekih igrača koji se nisu ni javili. Ako je to moja obaveza, onda je i njihova obaveza da pomognu u teškoj situaciji za muški rukomet", rekao je ljutito za sajt RSS.

Najviše je bio povređen zato što nekolicina igrača nije htela da se javi na telefon ili se čekalo dosta dugo za odgovor na ponudu da se nastupi za svoju zemlju.

"Predstavio sam se, rekao sam, ko sam, šta sam, nisu našli za shodno ni da se jave. Svaka čast Petru Nenadiću, rekao mi je Ljubo, zahvaljujem se na pozivu, želeo sam sa vama da radim, ali posle svih zbivanja, ne mogu više. To poštujem, to se zove korektan odnos. Da se neko javi, kaže mogu, neću, hoću. Govorimo istim jezikom. Šteta je što tako momci razmišljaju. I za njih je neko radio pre da bi oni išli na Svetska prvenstva, da bi i oni napravili dobre ugovore. Zato je i to bila njihova obaveza, da nekim novim momcima olakšaju izlazak na veliku scenu. Nema pravo niko ko je sposoban da kaže neću i ne mogu. Svestan sam da će se svaliti na mene u slučaju neuspeha, ali ubeđen sam da ćemo proći", rekao je Obradović.

Foto: Ljubomir Obradović na treningu reprezentacije

Prema Ljubinim rečima sa puno optimizma ulazi u duele sa Portugalijom gde se očekuje teška utakmica ali naravno i pobeda te dodao:

"Ne smemo da dozvolimo da ispadnemo u pretkvalifikacije, to je praktično C grupa svetskog rukometa. Ulazim sa pravim i hrabrim momcima koji će da izvuku dve utakmice. Zahvaljujem im se što su se odazvali, što su pravi Srbi u teškom trenutku", kaže Obradović, koji je u Portugaliji osvojio čak sedam titula prvaka države sa Belenesesom i Portom i naglašava da jako dobro poznaje protivnika.

"Poznavajući naš kvalitet, mentalitet, moranje i inat, verujem u svoj tim. Jako dobro poznajem Portugalce, devet momaka je stasalo uz mene dok sam bio trener u Portu. Možemo da napravimo protivtežu njihovom stilu igre i da odgovorima na njihove zadatke", zaključio je selektor.

Srpske rukometaše prvi meč baraža protiv Portugalije očekuje 10. juna u Nišu, dok je revanš četiri dana kasnije u Varzimu u Portugaliji.