XS
SM
MD
LG

Mnogo dilema u Radničkom i oko Kluba!

 Da li je u pirotskom Radničkom “zatišje pred buru” ili samo tišina koja ne najavljuje nešto posebno, znaće se uskoro. Zoran Nikolić, predsednik Kluba ove nedelje je  odsutan, a kako nezvanično saznajemo odredjene poslove, što se prelaznog roka tiče radi Marko Mančić za koga se očekuje da bude ili sportski direktor, ako se ne nadje drugo rešenje, ili pomoćni trener. Naš izvor nije mogao nešto konkretnije da nam kaže. Ne znamo po Statutu Kluba ko imenuje sportskog direktora. Predsednik, Upravni odbor, ili Skupština? Videćemo.

     Saznali smo takodje, da se očekuje i sednica Skupštine Kluba na kojoj će pored ostalog biti kooptirani neki novi članovi Uprave, umesto onih koji se u proteklom periodu nisu “proslavili”  radom, čak nisu vidjeni i na utakmicama.

     Poznato je da su sve ranije novajlije napustile pirotski Klub, Bulajić, Liščević, Jovanović, Stojanovski, M.Nikolić, Petrić… Žeradjanin nije pomenut, pretpostavljamo da će i on hteti da ide. Andjelković i Filipović obavestili su Klub da bi i dalje igrali u Pirotu, ukoliko Radnički kojim slučajem ostane prvoligaš!!!! U protivnom, ne žele da igraju Srpsku ligu. Golman Stamenković ima odredjene ponude i za njega, takodje, nije sigurno da će ostati, iz istih razloga!

   Sigurno da je najneprijatnije iznenadjenje, odluka Željka Dimitrova da napusti Klub, dobio je ispisnicu. Izvesno je da postoji interesovanje za golgeteraRadničkog. Uteha za navijače je sigurno najavljeni povratak Denisa Ristova. Sve još uvek nije definitivno, ali se veruje da će se Denis ,,vratiti kući,,!

   Koliko smo razumeli , u pirotskom Klubu odlučili su da se oslone većinom na sopstvene snage. Pominje se povratak Uroša Djurića, Ilića, Davidovića, Vlajkovića… Mladi Dimitrije Mijalković će na studije, dakle napušta Radnički, a sa prvim timom će i dalje biti golman Cvetković, Kamenović i još jedan njegov vršnjak iz kadeta Filipović.

,,Beli,, žele da u Klub zadrže nekoliko fudbalera podmlatka jer će biti neophodni “bonus igrači”. Na spisku su svi momci koji su bili na klupi ili u tom  meču sa Slobodom u Užicu, naravno, bez Kineza !

   I na kraju, ono što je možda i najvažnije. Kako nezvanično saznajemo, a to nam je rekao i dosadašnji trener  Goran Lazarević, saradnja neće biti nastavljena, jer u Klubu nije bilo kontakata, a Lazarević već ima druge ponude. Sve glasnije se govori da bi se u Pirot, posle 2013. godine, mogao da vrati Nišlija Aleksandar Kuzmanović.  Informacija još uvek nije potvrdjena, jer se čeka povratak predsednika i dogovor oko svih uslova saradnje. Tada će se znati i ostali detalji, pomoćni treneri, moguća pojačanja itd.

Aleksandar Kuzmanović

    I na kraju vesti koje su u domenu teorije, ili ono narodno,, što je babi milo,,!,,Šuškalo,, se da će Dinamo Vranje napustiti Super ligu, a samim tim biti  vraćen u Zonu, ali, videlo se da je to bio dobar ,,manevar,, kako bi se od gradskih vlasti zadobilo veće poverenje, čitaj: novac! Priča se o Slobodi iz Užica da je u finansijskom kolapsu i još po nešto. Mi smo zvali Sekretarijat Slobode i  sagovornik iz Kluba rekao nam je da će Sloboda nastaviti takmičenje u Prvoj ligi.!?Naš utisak, da nije do kraja bio siguran u ono što govori!! Ili smo mi tako želeli da zvuči !!!

     O mladjim selekcijama će se odlučivati kada se vrati predsednik. Čuje se da ćeSlobodan Djošev sa kadetima u podmladak, a Dragan Cvetković sa pionirima u kadete!