XS
SM
MD
LG

Borovčanin spreman za Evropski tron

Najbolji srpski bokser, trenutno 14. na svetskoj rang listi u WBC kategoriji Nenad Borovčanin, održao je danas konferenciju za medije u Beogradu – Hotel Hyatt (press centarCMC group) i najavio meč u kome će se boriti za titulu šampiona Evrope u WBO CRUISER WEIGHT verziji.
- Na korak sam od svog cilja - osvajanja titule evropskog šampiona u kruzer kategoriji WBO verzije. Tada bih bio među 10 najboljih boksera na svetu što bi mi omogučilo da izazovem nekog svetskog šampiona. Verujem u pobedu, poraz nije opcija -  rekao je Borovčanin na konferenciji za novinare u Beogradu. Pobedom bi se zlatnim slovima upisao u istoriju srpskog sporta, dodao je on.

Meč u kome će se Borovčanin boriti za najveću titulu u dosadašnjoj karijeri biće održan 11. juna 2011. godine u Banja Luci u kome će naš as boksovati protiv Bugarina Kokoa Semerdjieva. Organizator ovog meča najavljuje bokserski spektakl koji do sada nije viđen na ovim prostorima, uz direktan TV prenos nekoliko TV stanica iz regiona. Pre tog meča planirano je da se održe tri uvodne borbe.

Organizatori su rekli da su odlučili da u Banjaluci organizuju "najveći bokserski spektakl na ovim prostorima u poslednjih 20 godina" pošto žele da javnost u Srbiji upoznaju sa sportskim dešavanjima u Republici Srpskoj, čija je Vlada partner u organizaciji.

Na pitanje da li može da prognozira u kojoj će se rundi završiti meč, Borovčanin je samo rekao da će boksovati svojim stilom.
"Koko je niži od mene, držaću ga na distanci i nateraću ga da se prilagođava mom stilu. Ja nisam klasičan nokauter, volim da uživam u borbi i ringu. Nokaut se nikada ne može prognozirati", rekao je 32-godišnji bokser.

Kruzer kategoriju nazivaju "siroče" svetskog boksa i nije mnogo popularna, ali je Borovčanin rekao da izuzetno ceni svetske šampione u toj disciplini, među kojima su Stiv Kaningem, Marko Huk i Kristof Vlodarčuk.

"Ako osvojim ovu titulu, mogao bih da izazovem i Kaningema za titulu svetskog šampiona", dodao je on.
Upitan da li će preći u tešku kategoriju, Borovčanin je u šali rekao da mu supruga ne bi dozvolila.

"To je najpoznatije kategorija i iz nje su izašli Džo Frejzer, Vladimir Kličko i ostali. Teškaši su od mene teži 20 kilograma, pa mislim da mi supruga to ne bi dozvolila. Ni ovo mi ne dozvoljava, ali nekako se borim", rekao je uz osmeh Borovčanin.

Borovčanina je podržao i srpski teniser Ilija Bozoljac. On je poželeo sreću svom prijatelju, "kome u stvari sreća neće bi biti potrebna, jer je najbolji i spreman za novu pobedu".

Prvu fazu priprema za največi meč u dosadašnoj karijeri Borovčanin je imao na Tirolu zajedno sa svetskim boks šampionom Vitalijem Kličkom, zatim je jedan deo priprema odradio u Drvengradu gde je  gost proslavljenog srpskog i svetskog filmskog reditelja Emira Kusturice, usledio je i desetodnevni trenažni proces u Hamburgu kod trenera Frica Zduneka i Koni Mitekonera, a treninzi su se odnosili na brzinsku izdržljivost.

„Časti me da mogu da vas pozdravim ispred kompanije Knjaz Miloš
i brenda Aqua Viva. Aqua Viva je zvanična voda Nenada Borovčanina. Nenad je sportista koji pleni svojom fizičkom i mentalnom snagom, a kao osoba zna svoj cilj i hrabo ide napred. Zato smo i odlučili da podržimo Nenada, koji treba da bude pravi uzor mladim generacijama i ambasador sportoskog duha, po kojem se kao nacija prepoznajemo u svetu .

Moram da napomenem da su sportska pića Aqua Viva kreirana od strane eksperata za bržu rehidrataciju organizma, pre, tokom i nakon sporta, tako će Aqua Viva pružiti i fizičku u moralnu podršku našem najboljem bokseru, na koga smo svi ponosni - rekla je Elza Čampara predstavnik kompanije Knjaz Milos čiji je brend Aqua Viva Sport zvanična voda Nenada Borovčanina.

Pobedama u 2010. i plasmanom na 14. poziciju svetske rang liste u WBO kategoriji, komisija za titule i rejting svetske bokserske organizacije (WBO), donela je odluku da Nenad Borovčanin može boksovati za upražnjenu Titulu Šampiona Evrope u WBO verziji, a ukoliko je osvoji, učiće na rang listu petnaest izazivača šampiona sveta u WBO verziji.