XS
SM
MD
LG

Džikić hvalio Igokeu ali i kudio svoje igrače

Nakon pobjede svoje Budućnosti nad Igokeom, Aleksandar Džikić bio je izuzetno iskren na pres konferenciji. Imao je samo riječi hvale za ekipu Igokee.

''Igrali od petorke sa dvije petice, do petorke sa četiri beka da bi odgovorili Igokei. Ja lijepo pričam juče da je Igokea neugodan tim i da će biti još neugodniji. Zamislite, za svakog će se spremati sedam dana. Orlando će da uđe u trening, Kel će biti tu a to je još više igrača u rotaciji. Mogućnost da igraju sa dvije četrdeset petice Lešićem i Zubčićem, to mora da se rešava to mora da se vježba'', rekao je Džikić.

I pored pobjede, Džikić je bio izuzetno kritičan prema svojim košarkašima.

''Meni neke stvari nisu jasne. Prvo poluvrijeme primili smo  poena od Igokee sa centarskih pozicija. I onda ovi moji hoće da igraju Evroligu. Moraju jako dobro da se zamisle svi. Osnovna stvar, mi smo pravo lice pokazali u zadnjih pet minuta. Gdje je to pravo lice bilo  35 minuta ? Da li mi to imamo neko dugmence da ga stiskamo kad hoćemo a kad nećemo da igramo ? Nemojmo da se šalimo. Ako tako nastavimo, ma neće biti dobro. Nedostatak fokusa, neke gluposti, njihovi visoki igrači agresivni na lopti a ovi moji to nisu bili. Ostaje nam da radimo jer kao što sam i rekao nismo u dobrom stanju. Protiv Partizana tu će biti i Džekson i Danilo Nikolić i  nadam se da ćemo izgledati dobro. Ali dobar dio naših problema je i taj što je Igokea dobra'', istakao je Džikić.

Foto: Youtube/ABA liga