XS
SM
MD
LG

Rukomet cveta na Balkanu: Zaslužene pobede Balkanskih reprezentacija!

U Minsku, u “Sport Palace Uruchje”, Bosna i Hercegovina je savladala Belorusiju rezultatom 30:29. Belorusi su najavili ozbiljnu utakmicu i celo prvo poluvreme su u vođstvu pa završili rezultatom 16:12 ali Bosna i Hercegovina se budi u drugom delu meča u 53. minutu dolazi do nerešenog rezultata 27:27. Vetar u leđa dao je raspucani Tomislav Nuić koji je ubeležio 7 pogodaka. U 59:07 Belorusi stižu na 29:29 ali u 59:33 minutu selektor Bosne i Hercegovine zove svoje momke i organizuje pobedonosni napad gde sedmercem u poslednjoj sekundi reprezentativci Bosne i Hercegovine pobeđuju Beloruse.

Foto: Reprezentacija Bosne i Hercegovine

U dvorani „Gradski Vrt” u Osijeku Hrvatska je savladala Švajcarce. Ne tako dobro prvo poluvreme za Hrvate, krenuli su solidno ali Švajcarci su kaznili preveliko opuštanje u 27. minutu gde preokreću rezultat i odlaze na desetominutni odmor sa golom razlike. Drugo poluvreme je krenulo mini serijom Hrvata koji su preokrenuli rezultat gde su sve do kraja utakmice održavači prednost i na kraju završili 31:28. U domaćem sastavu Cindrić i Stepančić su ubeležili po 6 pogodaka dok je u gostujućem sastavu najefikasniji bio Endi Šmid sa 8 golova.

Foto: Reprezentacija Hrvatske

Bitolj je bio danas rukometni grad. U sportskoj hali “Mladost” sastale su se reprezentacije Makedonije i Turske gde su Makedonci na krilima Kirila Lazarova zasluženo odneli 2 boda. Već u prva 10 minuta, Makedonci su nametnuli svoj ritam i poveli sa 6:4 da bi na poluvreme otišli sa 17:13 gde su najavili da žele pobedu više od protivnika. Nakon desetominutne pauze Makedonci u 38. minutu dolaze na +7 ali u 52. minutu reprezentacija Turske vraća na 3 gola zaostatka. Manaskov i Lazarov su se potrudili da ne dođe do izjednačenja pa su utakmicu zasluženo završili rezultatom 31:27. Kod gostiju briljirao je devetnaestogodišnji igrač Goctepea Gurkem Bičer sa 6 pogodaka.

Foto: Reprezentacija Makedonije