XS
SM
MD
LG

Petar se vratio

MODRIČA – Petar Jelić, nekadašnji poznati fudbaler i aktuelni predsednik Modriče Alfa, prebrodio je višemesečne zdravstvene probleme i vratio se staroj i velikoj ljubavi – fudbalu!

Nakon tromesečne pauze, sin ranijeg predsednika FS Republike Srpske i FS BiH, dr Milana Jelića, stigao je u Modriču. U svoj grad. Bilo je raznih komentara i nagađanja zašto ga toliko dugo nema u zavičaju.

„Iza mene je period u kojem sam bio zdravstveno ugrožen. Želeo sam da poslušam savete lekara, da u miru prođem kroz mere predostro žnosti. Bio je neophodan određeni period da se sve izleči i sanira. Sada je, Bogu hvala, sve dobro, u najboljem redu, pa sam odlučan da krenemo u nove pobede“, govori Petar Jelić.

Zahvaljujući njemu, ali i fudbalerima i stručnom štabu, Modriča Alfa se letos vratila u Prvu ligu Republike Srpske. Onda je bilo oscilacija u igri i rezultatima. U poslednje vreme, nova i tmurna serija.

„Ekipa je ta koja dobija i koja gubi. Sve ovo je bilo za očekivati. Niko nije mogao verovati kako ćemo juriti prvo mesto odmah na startu. Svi su govorili kako smo uzalud ulazili i kako smo glavni konkurenti za rang niže. Pogledajte tabelu i videćete da od 3.ili 4.mesta do 11.pozicije razlika je u dva ili tri boda. Niko nije siguran u opstanak, osim Borca i Sloge. Imamo šest kola na proleće i te mini lige. Sve ekipe su u ’pet deka’ i biće neizvesnosti do samog kraja“, kaže predsednik Modriče Alfa.

Taj kolektiv će odigrati utakmicu kod Borca u Banja Luci, pa će ući u dugu zimsku pauzu. Za rukovodstvo kluba slede brojne obaveze. Šta učiniti da se ovaj klub pomeri sa ivice stranputice ka vrhu fudbala Republike Srpske?

„Najbitnije je sačekati ocenu stručnog štaba šta je urađeno do sada i njihovo viđenje čitave situacije. Saopštiće nam treneri kakav je učinak svakog pojedinca, ko je zadovoljio, a ko nije. Oni će nam reći na kojim pozicijama smo deficitarni. Potražićemo pojačanja koja budu dostupna na fudbalskom tržištu. Ićemo na rezultat, ali treba pružiti priliku i našim igračima, iz Modriče. Isforsirati mlade koji će biti naše fudbalsko zlato u narednom periodu. I na duže vreme“, kaže Petar Jelić.

On i Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde, stavili su potpis na Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji dve sportske porodice. Logično, da Petar Jelić prati rezultate beogradskog kolektiva kako na domaćoj sportskoj sceni, tako i u Ligi šampiona. Čini se da je Crvena zvezda nadvisila i samu sebe.

„Upravo tako. Oni su istorijskom pobedom protiv Liverpula pokazali kako David može da pobedi Golijata. U fudbalu ništa nije nemoguće, niti isključeno. Lopta je okrugla. Za dve godine sve se preokrene. Tim koji je bio otpisan u mnogim prilikama sada prosto gospodari. Takođe, Milana Pavkova svi su smatrali kao igrača koji nema kvalitet za Zvezdu, a on se digao do samog fudbalskog neba. I tom momku i Crvenoj zvezdi čestitam na poslednjim uspesima i želim da još više napreduju“, zaključio je predsednik Modriče Alfa.

Petar Jelić – neko ko zna kako se pobeđuje...

Predsednik Modriče Alfa Petar Jelić sin je šestog predsednika Republike Srpske, dr Milana Jelića, koji je iznenada preminuo u 52.godini života.

„Dok razgovaramo, gledam na TV RS kako predsednik RS Željka Cvijanović, narodni poslanici i član Predsedništva BiH Milorad Dodik polažu svečanu zakletvu. Onda naviru sećanja na 9.novembar 2006.godine kada je moj pokojni otac zakleo se i obećao da će biti sluga svog naroda, a ne njegov gospodar. Kratko je to bio i preselio se u večnost. Za utehu meni i mojoj majci Milici da je najveći deo građana Republike Srpske i Srbije sačuvao u najlepšim sećanjima našeg Milana. To se vidi i u kontaktu sa narodom, ali i prilikom obeležavanja Dana RS ili godišnjice od njegove smrti. Želim Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku dobro zdravlje i dug život, da sa lakoćom odolevaju svim iskušenjima. Hvala im što pomažu razvoj svakog pedlja RS, što ulažu u njen sportski život, a Modriči su davno poklonili svoju i dušu i srce“, rekao je Jelić.

Takvi pokloni stižu samo od pravih prijatelja...