XS
SM
MD
LG

Ozvaničena saradnja Slavije i Vojvodine

Rukometni klubovi Slavija iz Istočnog Sarajeva, član Premijer lige BiH i novosadska Vojvodina, višestruki šampion Srbije potpisali su danas na Jahorini sporazum o sportsko tehničkoj saradnji. U ime dva kluba sporazum su parafirali predsednici Staša Košarac i Milan Đukić.

Predsednik novosadskog kluba je istakao da oni ovim sporazuimom postavljaju temelje jedne čvrščće i dugoročnije saradnje.

-Slavija se nalazi u nezavidnom položaju na tabeli i mi ćemo ovim dogovrom omogućiti stručnim štabovima oba kluba da sednu i nađu načina da Vojvodina i u igračkom i stručnom planu pomogne Slaviji u očuvanju premijerligaškog statusa. To ćemo uraditi u pauzi bh šampionata, ali ova naša saradnja mora da bude još čvršća. Mi želimo da u narednom periodu imamo razmenu trenera, njihovu edukaciju, zajedničke seminare i mnoštvo nekih drugih aktivnosti. Savremeni rukomet zahteva da se prate svetske tendencije, a posebno se radujem činjenici da je ovo sradanja između Srbije i Republike Srpske.

Predsednik Slavije Staša Košarac je prilikom potpisivanja sporazuma konstatovao da se njegov klub nalazi u rezultatskoj krizi, Na dnu je premijerligaške tabele, bez osvojenog boda. Ipak ima nade, oslanjajući se na prijatelje, a to Vojvodina sigurno jeste,.

- Za nekoliko dana ćemo imati sastanak stručnih štabova da pronađu modus kako da se izvučemo iz teške pozicije. Mi smo napavili neke pomake. Promenili stručni štab, revidirali svoje zahteve sa početka prvenstva. Onda smo smatrali da možemo u vrh tabele, sada nam je pre svega cilj da ostanemo premijerligaši, rekao je Košarac, konstatujći da će se u najskorije vreme organizovati i prijateljska utakmica između ova dva kluba.

Današnjem potpisivanju sporazuma  prisustvovali su i generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić i Nemanja Vučetić, generalni menadžer hotela Termag.

Fotografije: