XS
SM
MD
LG
24.07.2011 A. Daišević

Odbojkaški kamp "ASIKS Mitrovo Polje“ proslavio mali jubilej

Selektor univerzitetske reprezentacije Srbije i trener kragujevačkog Radničkog Dragan Đorđević 2007. godine je pokrenuo odbojkaški kamp u Mitrovom Polju, na sredokraći puta Kraljevo-Vrnjačka Banja-Aleksandrovac. Ovih vrelih julskih dana kamp pod imenom ASIKS Mitrovo Polje proslavio je mali jubilej, peto izdanje i bio više nego uspešan. 
- Mogu slobodno da kažem znatno uspešniji nego prethodna četiri. Zbog obaveza u juniorskoj reprezentaciji nismo mogli da realizujemo rad u dve smene, ali smo uspešno sa 106 polaznika radili od 11.-20. jula. Deca ne skrivaju svoje oduševljenje i njihov osmeh je najbolja potvrda koliko smo bili uspešni. Kao i prethodnih godina godine u Mitrovom Polju su radila deca iz Kraljeva (Tehničar, Gimnazijalac i Ribnica) odnosno iz Aleksandrovca (Župa), ali je već sada interesovanje bilo mnogo veće, pa su na predivnim terenima u Mitrovom Polju radila deca iz Šapca, Ljiga, Smedereva, Beograda, Prokuplja, Niša,a Tamara Luković iz Italije je ovom ASIKSOVOM Kampu dala međunarodni karakter. Zbog obaveza u juniorskoj reprezentaciji sa nama nije mogao da bude Milan Žarković, ali smo trenerski rad pojačali angažmanom Aleksandra Boškovića. Po tradiciji su sa nama bili Anđelka Tijanić, Sonja Mojsilović (OK GImnazojalac) kao i tri trenera kraljevačkog Tehničara. Ostaje naša velika želja da naredne godine konačno počenemo rad u dve smene – u startu naglašava Dragan Đorđević pokretač i rukovodilac Kampa.

Mitrovo Polje se nalazi na idealnoj lokaciji, stešnjeno između planina Goč i Željin, na 700 metara nadmorske visine, sa blagom klimom i uslovima za sportske pripreme kakvi se samo mogu poželeti. Najveća blagodet za sve učesnike kampa i brojne turiste je bazen sa vodom koja ima lekovita svojstva.
- Moram da naglasim izuzetnu uslugu i pažnju kojom nas je obasipalo osoblje odmarališta Crvenog krsta. Imali smo i više nego što nam je bilo potrebno, a srećom nas je pratilo i lepo vreme, pa smo pored rada dva puta dnevno imali mogućnosti da uživamo u blagodetima koje nudi Mitrovo Polje. Istovremeno, u goste su nam dolazili Željko Bulatović pomoćnik selektora naše muške reprezentacije, Aleksandar Seničić koji sada radi u Kuvajtu, ispred OSS Čedomir Nedeljković i Jelena Reljin, Milan Ilić kapiten kragujevačkog Radničkog, te bivši odbojkaši Ribnice Ivan Todorović, Vladimir Usiljanin, Vladan Aleksić i Mirko Radević. Takođe, ovaj Kamp su posetili načlnici Rasinskog i Raškog Upravnog Okruga Dragan Veljković i Mateja Mijatović što dovoljno govori koliki značaj ima sve ovo što radimo. Bilo je zanimljivo i što je najbitnije deci nije bilo monotono. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da će nekoliko devojčica i dečaka, koji su ovog leta bili na kampu "ASIKS Mitrovo Polje", imati zavidnui odbojkašku i reprezentativnu karijeru – zaključuje Đorđević.

Da peta godina Kampa bude i najbolja pomogli su brojni sponzori, pogotovo ASIKS, odnosno zastupnik za Srbiju Univers KO, Banini, Jamnica, Odmenjska, mesara SAN, pekara Mladi Radnik, Trgovina 036 Kraljevo i Loreal. Na kraju ovogodišnjeg rada odbojkaškog kampa "Mitrovo Polje" pozdrav svih učesnika je bio zajednički "Vidimo se i do godine".