XS
SM
MD
LG
11.08.2011 aleksandar1975.blogger.ba

Još jedan sportski dragulj Banjaluke - Nikolina Jović prvak svijeta

Mlada Banjalučanka, trinaestogodišnja teniserka Nikolina Jović, osvojila je sa reprezentacijom Srbije titulu prvaka svijeta u kategoriji do 14 godina. Nikolina i njene drugarice Ivana Jorović i Tamara Tomić, postale su svjetske šampionke početkom avgusta u češkom gradu Prostejovu. One su u finalu savladale reprezentaciju SAD.

Nikolina Jović je trenutno član beogradskog „Gemaksa“, a prve teniske korake načinila je u TK "Meč bol" u banjalučkom naselju Lazarevo. Jovićeva kaže da su očekivale dobar rezultat u Češkoj.

„Ovo što smo ostvarile je fantastično. Upravo je finalni duel i bio najteži za nas, ali je pobijedio naš timski duh, upornost, volja i velika želja za pobjedom“ - ističe Nikolina Jović.

Iako je tek na početku teniske karijere, Nikolina se može pohvaliti sjajnim rezultatima, koji potvrđuju da je riječ o velikom talentu. Iako je imala samo 11 godina, na turnirima uzrasta do 14 godina, u Beogradu, Zagrebu i Paliću, Nikolina je bila neprikosnovena. U novembru prošle godine otputovala je na Floridu gdje je nastupila na "Oranž boulu" u Majamiju, nezvaničnom svjetskom prvenstvu za mlade. Od 128 učesnika iz cijelog svijeta, Nina je prošla među 16 najboljih.