XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Melisa i Damir Mikec pobedili na Prvenstvu Centralne Amerike u El Salvadoru

Bračni par strelaca Melisa (puška) i Damir Mikec (pištolj) počeo je učešće na Prvenstvu Centralne Amerike u  El Salvadoru – pobedama! Damir Mikec je trijumfovao vazdušnim pištoljem sa 684,2 kruga (osnovni rezultat 582) i to veoma ubedljivo, dok je Melisa slavila vazdušnom puškom sa 594 kruga. - Ovde smo već tri nedelje kod Melisine porodice i treniramo veoma intenzivno, tako da prktično nisam pravio prekid posle Univerzijade – kaže Damir Mikec koji je na najvećem takmičenju studenata osvojio  srebrnu medanju MK pištoljem i bio peti vazdušnim pištoljem.- Učetsvovao sam na takmčenju u konkurenciji sa strelcima iz devete zemalja i zadovoljan sam kako sam gađao posebno u finalu. U osnovnom delu imao sam serije 97, 96, 97, 97, 98, 97. Finale je bilo 102,2 i poobedio sam sa velikom razlikom. Gađaću i MK pištoljem i nastaviću treninge sa oba oružja do novembra kada se vraćam u Srbiju, direktno na drugo kolo Kupa Srbije.

U glavnom gradu Salvadoru uslovi za treninge su izvanredni. Mikecovi treniraju na strelištu sa SIUS elektronskim metama u odličnim vremenskim uslovima.
- Ovo je, u stvari, početak priprema za London. Prošle godine u Pekingu sam kao debitant bio sedmi, imam sada prvao da sa nadam, ako se dobro pripremim, još boljem plasmanu na olimpijskom turinu dogodine – objasnio je Mikec.- Prvi put u karijeri ove godine nisam pravio pauzu u sezoni. Nema mnogo vremena do olimpijskih igara i moram da ga iskoristim na najbolji mogući način. Učestvovaću u okttobru i na najjačem takmičenju u ovom delu sveta Panameričkim igrama čiji je domaćin meksički grad Gvadalahara. Prihvatili su mi prijavu ali gađaću van konkurencije sa oba oružja. I za Melisu je ovo bitno takmičenje, jer je poslednje za strelce iz ovog regiona na kome mogu da osvoje olimpijske vioze za London. Nadamo se najboljem, iako je konkurencija izuzetno jaka. Mikec je olimpijsku vizu za London izvadio prošle godine osvajanjem osmog mesta vazdušnim pištoljem na SP u Minhenu.