XS
SM
MD
LG

Kuglašice Pionira slobodne u prvom kolu u Ligi šampiona

Određeni su parovi prvog kola Lige šampiona za kuglaše i kuglašice. Srpske šampionke, kuglašice Pionira, koje su lane u ovom takmičenju bile druge, slobodne su u prvom kolu koja je na programu 26. novembra (revanši 10. decembra) a u drugom kolu 28. januara (revanši 2. februara) igraće sa rumunskom ekipom Konpet Petrolul Ploešti koja je bila četvrta u kupu Evrope i koja je, takođe, slobodna u prvoj rundi.  Pionir, koji  je bio ove godine četvrti u Svetskom kupu, biće domaćin u prvom meču. U konkurnciji kuglaša, srpski prvak Beograd „Pošanska štedionica“ igraće sa hrvatskim Zaprešićem i takođe će biti domaćin u prvoj utakmici.

U prvom kolu slobodni su, uz Pionir, i ostali nosioci u žrebu Lanteks Celje - pobednik Lige šampiona prošle godine, Vitkrija Bamberg (Nemačka) – pobednik Svetskog kupa ove godine i Asko Šenegatern (Austrija) – peti tim u Svetskom kupu ove godine.  U prvom kolu, praktično, odigraće se samo jedan meč, Elektromureš Targu Mureš (Rumunija) – Spartak Perov (Češka).  Rumunke su došle u Ligu šampiona kao  šesti tim iz Svetskog kupa, dok su se Čehinje plasirale kao druga ekipa Kupa Evrope. Slobodne su ekipe Konpet Petrolul Ploešti (Rumunija), Asko Štajer (Austrija)  i Eta Kamnik (Slovenija). U dugom kolu ostali parovi su Lenteks Celje – Eta Kamnik, Biktorija Bamberg - Asko Štajer (Austrija) i  Asko Šenegatern (Austrija) –pobednik meča Elektromureša  i Spartaka.

U muškoj konkurenciji, popunjeno je svih osam parova prvog kola koje se igra  takođe 26. novembra i 10. decembra.  Branilac titule u Ligi šampiona slovački Sport iz Podbrezove sa srpskim reprezentativcima Vilmošem Zavarkom i Jovanom Ćalićem i trenerom, srpskim selektorom Milošem Ponjavićem, igraće sa Rasingom iz Selonžea (Francuska).  Pobednik Kupa Evrope Segedin sa dva srpska reprezentativca Robertom Ernješijem i Tiborom Selom igraće  protiv mariborskog Konstruktora. Osvajač Svetskog kupa ove godine Rotvajs (Nemačka) sastaće se sa Olimpijom Jaši (Rumunija).  Ostali parovi su: Zadar – Viktorija Bamberg (Nemačka), Fojt Sent Pelten (Austrija) – Kluž (Rumnija),  Konikom Osijek - Zalaegerseg i Makpetrol Skoplje - Nojmarkt (Italija).

Koliko je interesovanje za ovo takmičenje pokazuje i podatak da je čak 12 klubova bilo na listi čekanja da neko otkaže učešće! U Svetskom kupu, na primer od 15 učesnika, 14 se prijavilo da će igrati u Ligi šampiona ako osvoji jedno od prvih sedam mesta koja su vodila u ovo takmičenje. Iz Kupa Evrope, prijavilo se sedam od  13 ekipa (prolazilo je pet timova) a iz Kupa NBC federacije takođe sedam od 18 timova (išla su tri tima u Ligu šampiona). Pobednik prošle Lige šampiona je 16. učesnik.
- U Ligi šampiona nema slabih ekipa, tako da žreb ne treba komentarisati iz ugla da li smo mogli da dobijemo lakšeg protivnika - kaže trener Beograda Vojko Pavlović.-  Zaprešić je hrvatski vicešampion i  bio drugi u Kupu Evrope iza sjajnog Segedina i to pokazuje da se radi o jakom timu. Naša je šansa  na Banjici, da tamo pobedim sa maksimalnih 8:0 i mirno odemo na revanš. U drugom kolu, rival će nam biti  bolji iz meča Fojt Sent Pelten – Kluž. I ovde se radi o dobrim selekcijama. Austrijanci su bili ispred nas, četvrti, u Svetskom kupu prošlog vikenda, a Kluž je bio treći u Kupu Evrope. U Fojtu igraju dva češka reprezentativca a Kluž tradicionalno daje igrače za rumunske reprezentacije. Fajnal for Lige šampiona odigraće se 31. marta i 1. aprila iduće godine  ali domaćin jopš nije određen.