XS
SM
MD
LG

Rvanje: Srska reprezentativka Andrea Krčmarević pobedila bez borbe na EŠ u Beogradu

Srpske rvačice zabeležile su prvu pobedu na Šampionatu Evrope u Beogradu. U kategoriji do 55 kg slobodnim stilom, Anđela Krčmarević, reprezentativka Crvene zvezde bez borbe je dobila meč osmine finala protiv Šveđanke Ide Terez Nerel koja nije izašla na strunjaču. Nerelova a je prošla merenje, ali je, kako je saopštio stručni štab švedske selekcije, zbog povrede predala meč.

U četvrtfinalu, Anđela Krčmarević je naišla na mnogo iskusniji Anastasiju Grigorijevu iz Letonije i poražene je tehničkim tušem u drugoj rundi. Svi su se nadali da će Letonka „povući“ Krčmarevićevu u repesaž, što se i dogodilo jer se Grigorijeva plasirala u finale! Šansu za popravni Krčmarevićeva je imala u meču sa Ljudmilom Kristeom iz Moldavije. Izgubila je tehničkim tušem u drugoj rundi.

U kategoriji do 51 kg slobodnim stilom Eva Tuba sastala se u prvom kolu sa Kebic Burci iz Turske i izgubila tehničkim tušem u drugoj rundi. I ovde je postojala mogućnost da Eva Tuba prođe u repesaž, ali je Turkinja u četvrtifinalu izgubila od Poljakinje i šansa za srpku reprezentativku je propala.

Dva srpska predstavnika u slobodnom stilu Nikola Marković (do 55 kg) i Dragan Dešić (do 60 kg) su poražena tehničkim tuševima. Marković, član zrenjaninskog Proletara, rvao je sa Robertom Molnarom (Mađarska) i uz bodrenje publike, pružio je dobar otpor u prvoj rundi, ali je u drugoj izgubio tušem.

- Obnovio sam povredu hrskavice uveta, tako da me je to malo dekoncentrisalo. Obzirom da mi je ovo debi na velim takmičenjima, zadovoljan sam – rekao je Marković koji ima samo 19 godina.

Dragan Dešić, 20-godišnji član beogradskog Radničkog, bio je slobodan u osmini finala. U četvrtfinalu sastao se sa Jevhenijem Havilovim iz Ukrajine. Izgubio je tehničkim tušem u prvoj rundi.

- Potekla mi je krv na nos, podigao sam ruku da od sudije zatražim tajm aut i u tom trenutku Ukrajinac je krenuo u napad, bio sam potuno van ravnoteže i bacio me je a da skoro i nije bilo borbe – pričao je Dešić.

Jedan od trenera u stručnom štabu reprezentacija u slobodnom stilu Ljubiša Peško, koji živi i radi u Švedskoj i koji je trenirao Dešića u toj zemlji, ipak je zadovoljan onim što su srpski borci pružili drugog dana Šampionata Evrope.

- Imamo izuzetno mladu reprezentaciju tri četrtine boraca ima manje od 20 godina, i uz kvalitetan rad od ove generacije, tvrdim, možemo da izbrusimo prave dijamante. Hendikepirani su u odnosu na ostale rivale jer im je skoro svima ovo prvo veliko takmičenje, pa još pred domaćem publikom i pod velikim su pritiskom. Mislim da trećeg dana možemo da očekujemo bolje vesti, pre svega od Valdemara Štajera koji je u ovoj reprezentaciji sa Budićem najstariji i sa najviše iskustva.

Trećeg dana Šampionata Evrope, u ženskoj konkurenciji slobodnim stilom u kategoriji do 55 kilograma, Jovana Krčmarević sastaće se sa Švajcarkinjom Tokar. Ukoliko pregrmi ovu prepreku, rivalka će joj biti bolja iz duela Oli (Finska) - Mingucu (Italija).

U kategoriji do 67 kg Ira Aurora Tuba rvaće sa Natrusniku (Rumunija) a ako je savlada, naredna protivnica će joj biti uspešnija iz meča Fioken (Nemačka) - Manolova (Bugarska).

Kod rvača, u kategoriji do 74 kg Valdemar Štajer sastaće se u prvom kolu sa Dermenjijem (Moldavija). Pobednik iz meča Terzijev (Bugarska) - Lumija (Italija) biće mu sledeći rival.

Turčin Agdul biće protivnik Pedragu Budiću u kategoriji do 120 kg u prvom kolu. Ukoliko ga savlada rvaće sa boljim iz duela Maruhin (Nemačka) - Điađis (Grčka).