XS
SM
MD
LG

Piperski za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC

Balkan Boksing bez dileme je najbolji profi kamp na ovim prostorima, a kada se to kaže podrazumeva se da je ne samo najbolji na prostorima bivše Jugoslavije, već i  šire, na celom Balkanu, ili kako se sada ovo područje sve češće naziva Jugoistočna Evropa. Zadatak da propagiraju, promovišu i popularizuju boks veoma uspešno sprovode u delo. Nema praznih obećanja, ili popularnije – nema laži, nema prevare. Najnoviji potez vredan hvale je organizacija bokserskog  spektakla u Zaječaru, gde će se 7. aprila 2012. godine održati meč u polusrednjoj kategoriji za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC (WBC CISBB TITLE) između Milana Piperskog (Srbija) i Dragomir Totev

(Bugarska). Ukoliko Piperski postane šampion ućiće na listu 50 najboljih boksera u ovoj kategoriji, što mu širom otvara vrata da, uz još par borbi, istakne kandidaturu u borbi za  jednu od titula u evropskoj, pa i svetskoj konkurenciji.

Piperski je ponosan što je tako brzo dobio priliku da se, posle samo šest profi borbi bori za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC.
- Počašćen sam i veoma srećan što mi se ukazala takva šansa da se borim za titulu posle izuzetno kratkog vremena provedenog na profi ringu. Prvi put u karijeri boksovaću u 10 rundi što je svakako novi veliki izazov za mene. Počastvovan sam činjicom da će moj meč biti borba večeri u Zaječaru. Šansa jeste došla iznenada, ali ja sam spreman da je maksimalno iskoristim. Spreman sam za najveći izazov u mojoj dosadašnjoj karijeri. Radim veoma naporno s mojim kolegama Manetom Marčetom i Zvjezdanom Vidakovićem, koji se takođe spremaju za njihove borbe u Zaječaru.  Konstantno smo pod stručnim nadzorom trenera Miroslava Borovčanina. Naravno, svojim savetima pomaže mi i naš šampion Nenad Borovčanin, čije iskustvo mi je od neprocenjivog značaja i koji takođe svakodnevno trenira sa nama. Naš kamp je u Košutnjaku gde imamo maksimalne uslove za pripreme, a pored fizičkih i tehničko – taktičkih priprema na raspolaganju nam je i kompletna fitnes i medicinska usluga. Zavod za sport i medicinu sporta Srbije u Košutnjaku je već duže vreme naša baza pred značajne mečeve i polazna tačka ka velikim uspesima koje je otvorio Nenad Borovčanin. Što se tiće predstoječeg meča u Zaječaru, sretan sam što ću baš u ovom gradu boksovati za moju prvu profi titulu. Iako do meča ima nešto više od dve nedelje, postajem malo nestrpljiv i jedva čekam da se nađem u ringu. Nemam ni najmanju sumnju da ću pružiti sve od sebe i nadam se da ćemo svi zajedno, moji drugovi, moj stručni štab i Zaječarci 7. aprila biti zadovoljni i da ćemo proslaviti ovu moju prvu titulu – rekao je u dahu Zrenjaninac Piperski koji je imao dugogodišnju blistavu karijeru u amaterskom boksu (250 mečeva), ima brojne medalje, pobede, ali i diplomu profesora Fizičke kulture.

 Darko Popivoda, menadžer i predsednik Balkanboxinga, sa zadovoljstvom je konstatovao da je s gradonačelnikom Zaječara Boškom Nićićem veoma brzo i na krajnje korektan način postignut dogovor o ovom spektaklu.
- Bilo je pravo zadovoljstvo ne pregovarati, već se dogovoriti s gradonačelnikom  da ovaj spektakl organizujemo u Zaječaru,gradu koji ima zavidnu sportsku reputaciju i tradiciju i koji je neopravdao, poslednjih godina, pomeren na margine sportske mape Srbije.  Gospodin Boško Nićić je, pre svega, čovek od sporta i bilo je veoma lako naći pravi jezik, postići dogovor i realizovati ovaj zahtevni sportski događaj. Pogotovo jer zna šta za grad znači organizacija jednog ovakvog sportskog događaja kako na promociji ovog sporta, tako i na podizanju ugleda samog grada. Nema sumnje i da građani Zaječara zaslužuju da se jedna ovakva sportska manifestacija održi u njihovom gradu. Stoga smo svi u Balkanboxingu izuzetno počašćeni što ćemo pred Zaječarcima nastupiti i što će ovaj bokserski spektakl biti održan u ovom gradu – istakao je Darko Popivoda.

Prvi čovek Balkanboxinga je, osvrčući se na predstojeći veliki izazov za svog pulena Piperskog rekao da talentovani bokser možda prerano ulazi u ovako težak meč, koji zahteva pun angažman ne samo borca kakav je Piperski, jer u njega svi iz Stručnog staba bezrezervno veruju, ali to, možda, stvara određen pritisak na ovog momka koji u svojoj dosadašnjoj profi karijeri ima samo šest borbi i isto toliko pobeda. Ali, na muci se poznaju junaci, a Piperski je baš takav, neustrašiv, samouveren i, pre svega, momak koji je svestan svoje snage i svojih mogućnosti. Svakako da će ukazanu šansu iskoristiti u potpunosti i zabeležiti vrednu pobedu. Za sve ljubitelje ove plemenite veštine obezbeđen je direktan tv prenos koji realizuje B 92.