XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Za vikend finale “Školske lige Novog Sada u biciklizmu”

Finalna trka Školske lige Novog Sada u biciklizmu” održaće se u subotu 14. aprila u Novom Sadu. Ovo masovno takmičenje đaka već četvrtu godinu za redom organizuje Biciklistički klub “Novi Sad”, pod sloganom “Biciklizam u školama”.

- Ova akcija je plod odlične saradnje sa novosadskim osnovnim školama i resornim gradskim sekratarijatima i pokazalo se, kao i ranijih godina da je ovakav vid popularizacije biciklizma, ali i obuke đaka za vožnju u uslovima gradskog saobraćaja izuzeteno koristan – kaže predsednik BK Novi Sad Nemanja Vajs.- Održali smo i predavanja po školama umesto časova fizičkog vaspitanja a predavači su bili Nemanja Somborac, Eduard Župan i Branimir Sabljak. Uporedo smo organizovali i testiranja školske dece i otkrivanje talenata.

Posle predavanja, đaci su se uključili u sistem takmičenja “Školske lige” i vozili su trke u Železničkom parku kod železničke stanice u Novom Sadu. Pokrovitelji “Školske lige Novog Sada u biciklizmu” su Gradska uprava za sport i omladinu i pokrajinski Sekretarijat za obrazovanje, sport i omladinu. Sponzori školske lige su firma Salkano, Parking servis Novi Sad, Minakva, Gimnas, svi učesnici moraju da budu propisno opremljeni i da nose kacige.

U drugoj trci najbolji su bili - devojčice, peti i šesti razred: 1. Aljona Ostrouhova (OŠ „Vuk Karadžić), 2. Katarina Gajinov (OŠ „Prva vojvođanska brigada“), 3. Ljiljana Perišić (OŠ „Dositej Obradović“).

Dečaci, peti i šesti razredi: 1. Petar Ljubojević, 2. Nikola Zeković (obojica OŠ “Prva vojvođanska brigada”), 3. Aleksa Gatarić (OŠ “Kosta Trifković”).

Devojčice, sedmi i osmi razredi: 1. Katarina Đurica (OŠ “Vuk Karadžić”), 2. Maša Kuprešanin (OŠ “Ivan Gundulić”).

Dečaci, sedmi i osmi razredi: 1. Dragan Gatarić (OŠ “Dušan Radović”), 2. Milan Šerban (OŠ “Prva vojvođanska brigada”), 3. Nenad Grijaković (OŠ “Vuk Karadžić”).