XS
SM
MD
LG
23.05.2012 Vinko Janković

Veterani Vojvodine uveličali svečanost u Riđici

U okviru seoske slave" Prenos moštiju Svetog Nikolaja", u Riđici, selu na domak Mađarske granice u Somborskoj opštini, gostovali su veterani fudbalskog kluba Vojvodina iz Novog Sada i odigrali prijateljsku utakmicu sa veteranima domaćeg Graničara i na taj način uveličali seosku slavu. . Prije same utakmice fudbaleri iz Novoga Sada posetili su mesno groblje i položili buket ćveća na grob nekadašnjeg njihovog člana, Gojka Trivića, poreklom iz Riđice, , koji je

preminuo 2000 godine u 33 godini života. Neposredno pred početak ovog zanimljivog meča, gosti iz Novosadskog Suprligaša uručili su predsatvnicima domaćina dres sa brojem 5, kojeg je nosio pokojni Trivić, u znak sećanja na njega i plaketu kluba sa podacima koji će buduće generacije podsećati na ovaj zanimljiv prijateljski susret dviju ekipa. Sama utakmica protekla je u pravoj muškoj borbi nekadašnjih asova iz Vojvodine i Graničara , akteri su pokazali da još uvek nisu zaboravili igrati fudbal iako u poodmaklim godinama života, a stotinjak gledalaca uživalo je u potezima napadača i odbranama golmana obeju ekipa. Viđeno je šest golova, pet u mreži domaćina i jedan kod gostiju, a najbolji pojedinac ove revijalne utakmice bio je Drakulić iz novosadske ekipe, koji je bio trostruki strelac na ovom meču. Još su Pantelić i Milanović zatresli mrežu domaćina, a počasni pogodak za veterane Graničara dao je Milović. Nakon završena dva skraćena poluvremena na odlično pripremljenom terenu, održano je i treće, u mesnom Domu Kulture. gde je domaćin priredio zajedničku večeru sa svima koji su organizovali ovu utakmicu i samim akterima, a druženje je uz dobru trpezu potrajalo nekoliko sati.

Riđica 22. maja 2012 godine Igralište Graničara, Gledalaca 100. Sudija Maričić (Sombor) Strelci: Drakulić 3, Milanović i Pantelić za Vojvodinu , a Milović za Graničar.

Graničar: Prostran, Lalić, Đumić, Baljak, Olujić , Seović, Kusalo, Pavić, D. Andrić, Gnjatović i Jolić. Igrali su još: Z. Milanko, Šuša, Radonjić, Vagić, Ž. Japundžić, Šveljo, S. Japundžić, Bulović i G. Milanko. Trener: V. Andrić.
Vojvodina: Todić, Grujić, Šaraba, Zagorčić, Vasiljević, (Milanović), Pantelić, Drakulić, Gaćinović, Čabrić, Lakić, Dunđerski. Trener: Zoltan Sabo.