XS
SM
MD
LG

Memorijalni turnir Mrsać 2012

Proteklog vikenda Mrsać je bio domaćin memorijalnog turnira posvećenog preminulim igračima Morave. Turnir je počeo da se održava još daleke 1975. godine ali se poslednjih nekoliko godina nije održavao. Prvi meč odigrali su Lazac i Borac iz Adrana. Laščani su sigurnom igrom na poluvremenu vodili 2-0 golovima Štavljanina i Čolovića. Borac se nije predavao i u nastavku golovima Stojkovića, Glavonjića i Jovanovića potpuno preokrenuo meč. Štavljanin sa penala poravnava rezultat da bi konačnih Lazac-Borac 4-3 postavio Janković u poslednjim trenucima meča.

U drugom meču nije bilo toliko neizvesnosti. Domaćin turnira lako je savladao Zadrugar iz Donje Trepče rezultatom 6-2. Strelci za Moravu Jović 3, Grubač 2 i Ma. Mitrović a za Zadrugar Popović i Srnić. Drugog dana u meču za treće mesto Borac je rano poveo golom Glavonjića posle lošeg ispucavanja lopte golmana Zadrugara. Pred sam kraj meča kapiten Zadrugara Đoković poravnava rezultat i dovodi svoj tim do penala. Ipak na penale pobeđuju Adranci rezultatom 5-4 i tako osvajaju pehar za treće mesto.

U finalu viđen je dobar fudbal, puno lepih poteza i četiri gola. Morava dolazi do prednosti golom Jovića koji je lobovao istrčalog golmana Lasca. Na 2-0 povisio je Đorđe Urdov iz slobodnog udarca nakon što je u nezadrživom prodoru nepropisno zaustavljen Jović. Imali su i jedni i drugi još nekoliko prilika ali do poluvremena rezultat ostaje nepromenjen. U drugom delu u kaznenom prostoru biva oboren Jović. Siguran realizator najstrože kazne bio je Boban Simović. Na kraju Čolović je samo uspeo da ublaži poraz golom iskosa sa leve strane. Na kraju meča podeljeni su pehari za prvo, drugo i treće mesto kao i za najboljeg strelca i golmana. Najbolji strelac je Mihailo Jović iz Morave sa 4 postignuta pogotka dok je najbolji golman Dragoljub Starčević takođe iz Morave.

Organizacija turnira dobra, strelci raspoloženi viđen je 21 pogodak i želje domaćinu da tradiciju nastavi i da je ne prekida.

Polufinale: Lazac-Borac (A) 4-3 Morava-Zadrugar (DT) 6-2

Meč za 3. mesto: Borac (A)-Zadrugar 1-1 (5-4 penalima)

Finale: Morava-Lazac 3-1