XS
SM
MD
LG

Završen II Međunarodni rukometni turnir

U subotu 18.avgusta odigran je II međunarodni rukometni turnir "Kup Prijateljstva 2012". Turnir je igran u hali OSC Mladost u Bečeju, a učestvovalo je četiri ekipe: EKK Zalaegerseg iz Mađarske, Farmacija iz Beograda, Partizan iz Budisave i domaćin ekipa Bečeja.

Utakmice su igrane 2*20 minuta i odigrano je tri kola. posle kratkog uvoga oficijenlog spikera turnir je svečano otvorio Mihajlo Pektović nekadašnji rukometaš ekipe Fadipa iz Bečeja i živa legenda rukometnog sporta u Vojvodini.

U prvoj utakmici turnira sastali su se EKK Zalaegerseg i Farmacija i pobedila je ekipa iz Mađarske rezultatom 23:19, a u drugoj utakmici prvog kola slavili su domćini nad ekipom partizana 18:16. Drugo kolo započeo je duel beograđana i bečejaca i u uzbudljivom finišu pogotkom Stevan Katića iz sedmerca stečena su dva pogotka razlike, a konačan rezultat bio je 18:17. Zalaegerseg je i u svom drugom meču zabeležio pobedu, slavili su protiv ekipe Partizana sa 20:18. Rezultati u prva dva kola i raspored odigravanja utakmica učinio je da se u poslednjem kolu rešava pitanje plasmana ekipa u ovogodišnjem turniru. U prvom susretu trećeg kola i borbe za treće mesto bolja u 40 minuta dobrog rukometa bila je ekipa Farmacije koja je sa 30:24 savladala ekipa Partizana iz Budisave. Meč za pobednika turnira odigrale su ekipe EKK Zalaegerseg i Bečej, pobeda je pripala inspirisanijem domaćinu koji je slavio sa 24:19. Ekipa Bečja, pobednik turnira nastupila je u sledećem sastavu, golman Darko Stojanić i igrači Stevan Katić, Aleksandar Pevalić, Igor Delkić, Tomislav Ludajić, Nikola Antonović, Nemanja Topić, Miroslav Macura, Danijel Nikolić, Dalibor Markoski i Ištvan Tripolski.

Po završetku poslednjeg meča pristupilo se dodeli priznanja učesnicima turnira, najuspešnijim pojedincima i dodeljeni su pehari za ekipe. Zahvalnice organizatora turnira dobili su: donatori turnira ZU Apoteka Higaija iz Bečeja, Restoran Panorama iz Bečeja, D.O.O. EKO-VODE iz Bečeja, Sonja Trajković (medicinsko osoblje), službena lica Ljuban Kovačević i Milorad Rakić i sudijska četvorka Milica Xaji, Danijela Kovačević, Milica Antić i Danijela Kukolj. Zatim se pristupilo dodeljivanju nagrada za najbolje pojedince. Najbolji strelac turnira bio je Miljan Savković iz ekipe Farmacije sa 27 postignutih pogodaka, za najboljeg golmana proglašen je golman ekipe Bečeja Darko Stojanović koji je zbog povrede golama EKK Zalaegerseg branio i na njihovim utakmica. titulu najboljeg igrača turnira poneo je takođe član ekipe Bečeja, Stevan Katć.

Po rečima svih učesnika turnir je lepo i dobro organizovan uz želju svih da se uskoro ponovo okupe na istom mestu.