XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Stević peti u drugoj etapi druge trke „Oko Kine“

JINING, 20. septembar (Info centar).- Srpski olimpijac Ivan Stević u majici turske profi ekipe Salkano, osvojio je sjajno peto mesto u drugoj etapi druge trke „Oko Kine“ (kategorija 2.1) na stazi od 146 kilometra (šest krugova) oko Jininga rodnog mesta kinskog filozofa i mislioca Konfučija.

Pobedio je u sprintu velike grupe ruski biciklista Aleksandar Serbjakov (Tim tajp uan) u vremenu 2:08,11 časova ispred Nika Van der Lijka (Holandija, Rabobank) i Angela Furlana (Italija, Kristina Vočis). Anur Manan (Malezija, Čempion sistem) je bio četvrti, a Ivan Stević peti u vremenu pobednika.

Gabor Kasa drugi srpski biciklista koji takođe vozi za Salkano, bio je veoma aktivan, u drugom krugu bio je u grupi od petorice vozača koja je bežala glavnini karavana 30 sekundi i završio je etapu na 35. mestu.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Nemac Štefan Šumaher (Kristina Vočis Onfon - Danska) pobednik trke „Kroz Srbiju“ ove godine, sa 5:59,28 časova. Kameron Vurf (Australija, Čempion sistem) je drugi sa četiri, a Vitali Popkov (Ukrajina, Lampre) treći sa pet sekundi zaostatka. Stević je deveti sa 15 sekundi slabijim vremenom. Sa osmog mesta potisnuo ga je Serebjakov kome je ovo bila druga uzastopna etapna pobeda i koji je došao sa 16. na šestu poziciju. Kasa je zadržao 49. mesto sa 36 sekundi slabijim vremenom.

Treća etapa je kružna ulična trka u Dedžou od 118 km.