XS
SM
MD
LG

Stoni tenis: Juniorke Srbije osvojile bronzu u Vrnjačkoj Banji

VRNjAČKA BANjA 5. otkobar (Info centar). Ženska juniorska A selekcija Srbije osvojila je bronzanu medalju na “Srbiju jut openu 2012” u Vrnjačkoj Banji. Aneta Maksuti, Ana Fenjveši i Viktorija Tružinski u četvrtfinalu su sa 3:2 pobedile Francusku, a u polufinalu su sa 3:2 poražene od Rusije.

U konkurenciji kadetkinja, Akademija “Verner Šlager” (VSA) je u četvrtfinalu sa 3:0 pobedila Srbiju A. Juniori su sa 3:0 izgubili u četrfinalnom meču od Rusije.

Prvi tim kadetkinja bio je drugi u grupi sa pobedom protiv Češke od 3:0 i porazom od Rusije od 3:1. B tim je izgubio od Letonije i Rusije sa po 3:0. U ovoj konkurenciji u miks timu sa Poljskom Srbija je imala takmičarku, ali ova ekipa nije prošla iako je pobedila Crnu Gor 3:1 ali je izgubila od Francuske sa 3:0.

Kadeti su bili treći u grupi sa dva poraza od miks tima VSA sa 3:0 i Grčke sa 3:1 i nisu proli dalje.

U juniorskoj konkurenciji, A omladinska selekcija Srbije je pobedila sa 3:1 Grčku, sa 3:0 Moldaviju i izgubila od Rumunije sa 3:0 i prošla je kao druga u grupi u četvrtfinale. Dva poraza imala je B selekcija Srbije 3:0 od Mađarske i 3:1 od Engleske.

Ženska juniorska A reprezentacija Srbije je osvojila prvo mesto u grupi pobedivši sa po 3:0 miks tim Velsa i Slovačke kao i Belorusiju. B selekcija je izgubila sa 3:0 od Rumunije i 3:1 od BiH a pobedila je sa 3:1 Austriju ali nije prošla dalje.

U petak, 5. oktobra počinju kvalifikacije za sve kategorije u pojedinačnoj konkurenciji, kao takmičenje parova.

Plasmani – kadeti: 1. Francuska A, 2. Akademija "Verner Šlager", 3. Rusija A, 3. Rusija B.

Kadetkinje: 1. Akademija "Verner Šlager", 2. Rusija A, 3. Rusija B, 3. Rumunija.

Juniori: 1. Mađarska, 2. Rumunija, 3. Rusija A, 3. Rusija B.

Juniorke: 1. Rusija A, 2. Rumunija, 3. Bjelorusija A, 3. Srbija A.