XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Mirković pobednik 20. „Dunavkog kupa“

PETROVARADIN, 9. oktobar (Info centar).- Aleksandar Mirković biciklista novosadskog Fanatika pobedio je u generalnom plasmanu 20. „Dunavskog kupa“ najvećeg takmičenja mastersa, rekreativaca i amatera u regionu u konkurenciji 243 biciklista iz Mađarske, BiH, Hrvatske, SAD, Slovenije, Rumunije i Srbije i pripao mu je trofej „Zlatna amfora“. Mirkoviću je ovo treća uzastopna pobeda u “Dunavskom kupu” (2010, 2011. i 2012) i izjedanačio se sa Somborcem Dejanom Vidakovićem.

Sakupio je u 24 trke 897 bodova i trijumfovao ispred Dragoslava Simića („Trka kroz Sbriju“) sa 764 i Dimitrija Dolge (Elit, Novi Sad) sa 682 boda. Četvrti je bio Duško Beara („Trka kroz Srbiju“) sa 542, peti Dejan Vasiljev (Spartak) sa 536, a šesti Dejan Dolašević („Trka kroz Srbiju“) sa 483 boda.

Najbolja ekipa je „Trka kroz Srbiju“ koja je dobila malu „Zlatnu amforu“ispred Spartaka (Subotica), Tuzle, novosadskog Elita, Vojvodine, Fanatika.... Ukupno su bodovane 63 ekipe i sportske grupe.

Najbolja seniorka je Vanesa Durman iz Fantika, juniorka Violeta Trifković (Jednota, Šid), amater Miloš Vojnić (Spartak), na brdskim ciljevima i na hronometar bio je najbrži Aleksandar Mirković (Fanatik), na prolaznim ciljevima Dragoslav Simić („Trka kroz Srbiju“).

U ciklo krosu trijumfovao je Goran Nikić iz Vovodine.

U poslednjoj trci, voženoj u dve etape sa ciljem na Petrovaradinskoj tvrđavi, slavio je Nikola Grbić (Štrpce) ispred Aleksandra Romana (Jednota, Šid) i Miloša Bukvića („Trka kroz Srbiju“). U prvoj etapi pobedio je Slobodan Radovanović iz Jednote (Šid) ispred Dejana Dolaševića („Trka kroz Srbiju“) i Aleksandra Jovanova (Čukarički, Beograd). U drugoj etapi najbrži je bio Grbić, ispred Romana i Bukvića što je i odredilo ukupnog pobednika kome je pripao trofej „Petrovaradinska kaldrma“.

Veliku pomoć organizatorima iz kluba Elit pružili su BS Srbije i BS Vojvodine, a i ove godine prijatelji trke bili su Sekretarijat za sport i omladinu Novog Sada, BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Antidoping agencija Republike Srbije, Ciklo svet Srbija, JKP Put i Vojvodinaput-Bačka put i saobraćajna policija MUP Republike Srbije.

Glavna nagrada bila je najmoderniji alu-karbon ram sa vilama marke „Trigon”, poklon glavnog sponzora frime „Ciklomanija internacional”. Ova firma poklonila je najboljima i artikle svetski poznatih brendova kao što su DMT, LAS, „Novatek”, Mikrošift”, IBN čejn”. Firma Viutalikum” nagradiće učesnika svetski poznatim suplementima „Bio Tek” iz SAD.

Plasmani po kategorijama, žene: 1. Vanesa Durman (Fanaljtik ) 80 bodova, 2. Maja Marsenić (Progresiv) 37, 3. Eva Hatala (Elit) 23 boda.

Amateri: 1. Miloš Vojnić (Spartak) 659, 2. Kemal Hadžiabdić (Tuzla) 599, 3. Milan Evetović (Spartak) 324 boda itd.

Juniorke: 1. Violeta Trifković (Jednota) 44, 2. Milica Rakić (BK Novi Sad) 18+3. Iva Vilim (S tim, Sombor) 3 boda.

Mlađi kadeti: 1. Dimitrije Žarković (Spartak) 126, 2. Aleksandar Mijatović 68, 3. Marko Kasapović (obojica BK Novi Sad) 66 bodova.

Kadeti: 1. Milan Blagojević (Spartak) 250, 2. Aleksandar Roman (Jednota) 236, 3. Dario Nimčević (Spartak) 204 poena.

Ciklo kros: 1. Goran Nikić (Vojvodina) 133, 2. Slobodan Radovanović (Jednota) 126, 3. Aleksandar Mirković (Fanatik) 115.