XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Zavesa pada u Nišu

BEOGRAD, 13. oktobar (Info centar).- Trkom 37. „Velika nagrada Niša“ (osmi „Memorijal Tome Blagojevića“) koju organizuje, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Niša, Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Niša i Opštine Medijana, klub Železničar MBN u nedelju 14. otobra, završiće se sezone u drumskom biciklizmu u Srbiji. Start je u 11 časova na Vizantijskom bulevaru kod Maksi diskonta. Elita i juniori voziće 112 km, kadeti 48 km, mlađi kadeti 32 km.

Trka će se bodovati zaLigu Srbije u drumskom biciklizmu i u pojedinim kategorijama, odlučivaće o pobednicima i osvajačima trofeja.

U kategoriji elita, u ekipnoj konkurenciji sve je rešeno, pobednik je kragujevački Radnički koji ima 500 bodova (maksimalnih pet pobeda) a prati ga Železničar MBN sa 310 i Partizan sa 220 bodova. Za ekipnu pobedu dobija sa 100 poena, drugo mesto vredi 70, treće 50...

U pojedinačnoj konkurenciji, četiri prva mesta drže vozači Radničkog i samo je pitanje kakav će biti redosled na kraju lige! Dejan Marić vodi sa 246 bodova (dve pobede), Esad Hasanović ima 243 boda (dve pobede) a Žolt Der 168 bodova (jedna pobeda). Četvrti je prošlogodišnji pobednik Lige Srbije Nebojša Jovanović sa 141 bodom. Pobedniku pripada 90 bodova, drugoplasiranom 70, trećem 55... pa su karte još otvorene. Interesantno da su u pet trke Lige Srbije za elitu svih pet pobeda ove godine upisali vozači Radničkog...

Biće uzbudljivo i u kategoriji juniora, Metalac vodi sa maksimalnih 500 bodova (pet pobeda), prati ga Partizan sa 400 poena i čačanski Borac sa 320. Čačanin Stefan Stefanović (Borac) je najbolji junior u ukupnom plasmanu pred trku u Nišu sa 440 bodova (jedna pobeda i pet drugih mesta) a uz točak su mu dva sjajna omladinca Metalca Miloš Borisavljević sa 378 (četiri pobede) i Marko Polumirac sa 275 bodova.

Kadet Milan Bogdanović (Železničar MBN) voziće resterećeno u svom gradu jer ima 284 bodova, nedostižnih za drugoplasiranog Dušana Rajovića (Metalac) koji je sakupio 188 poena i Darija Nimčevića (Spartak, Subotica) sa 178 bodova. Teoretski, još je otvoreno je pitanje ekipnog pobednika jer je redosled Železničar MBN 340, Metalac 270, Spartak 180...

U kategoriji mlađih kadeta, valjevski klub Boba je obezbedio ekipni trijumf sa 370 bodova, Borac na drugom mestu ima 210, a Trnava (Novi Pazar) na trećem 200 poena. Još se ne zna kakav će biti redosled u pojedinačnom plasmanu. Novopazarac Alnin Hodžić (Trnava) ima 286 bodova (tri pobede) a prati ga Jovan Jovanović (Boba) sa 230 (jedna pobeda) i Aleksa Radivojević (Boba) sa 205 poena.

Prošle godine u Nišu pobedio je u apsolutnoj konkurenicji (elita i juniori) junior Metalca Marko Polumirac, najbolji u eliti bio je Dejan Marić (Radnički), kod kadeta Darko Devedžić (Metalac), a kod mlađih kadeta Dimitrije Todorović (Spartak).