XS
SM
MD
LG

Stoni tenis: Stonoteniseri otputovali na EŠ u Danskoj

BEOGRAD, 16. oktobar.- Reprezentativci Srbije u stonom tenisu otputovali su danas sa aerodroma „Nikola Tesla“ u Hernig u Danskoj na Prvenstvo Evrope, koje počinje sutra i završava se 21. oktobra.

Selektor muške reprezentacije Srbije Boris Vukelić vodiće na EŠ Marka Jevtovića, Aleksandra Karakaševića i Žolt Petea. Karakašević će igrati u dublu sa Bojanom Tokićem iz Slovenije, dok će Jevtović i Pete igrati pojedinačno i u konkurenciji dublova. 

Karakašević je prošle godine na Evropskom prvenstvu u Gdanjsku  osvojio dve bronzane medalje - u pojedinačnoj konkurenciji, što je bio najveći uspeh našeg stonog tenisa, kao i u dublu sa slovencem Tokićem. 

,,Najveće šanse na visok plasman ima Karakašević u igri parova. Ali, nezahvalno je prognozirati jer je jaka konkurncija. Ukoliko mu žreb bude makar malo naklonjen, uspeh iz Poljske prošle godine može i da ponovi", rekao je uoči puta selektor Vukelić.

Našem dublu Jevtiću i Peteu ne daju se velike šanse u pojedinačnoj, ali ni u konkurenciji parova. 

,,Ove godine evropska federacija je razdvojila ekipno od pojedinačnog takmičenja, pa će igrati najbolji evropski igrači. Zato bi bilo neozbiljno da dajemo lažne nade našim ljubiteljima stonog tenisa da ponovo možemo da osvjimo pojedinačnu medalju", bio je objektivan Vukelić. 

Selektor ženske reprezentacije Zoltan Melik odlučio se za sledeći sastav Srbije: Gabrijela Feher, Ana Marija Erdelji, Monika Molnar i Andrea Todorović.

,,U ženskoj konkurenciji nema naših takmičarki među 40 najboljih na listama. Zato ne možemo očekivati visoke plasmane", smatra Melik. 

Većina evropskih selekicija ima po neku Kineskinju u sastavu, što dodatno otežava posao našim stonoteniserkama:

,,Mnogo zavisi od žreba. Ipak, mi ne idemo u Dansku da bi nekome bili sparing partneri. Naša ekipa je mlada i ako neka devojka uđe među 16, ili osam najboljih takmičarki, biće to veliki uspeh” objasnio je Melik. 

Prve borbe u Herningu na programu su u sredu pre podne.