XS
SM
MD
LG
21.11.2012 S. Blagojević

OFK Orašje put ka uspehu

Kada je 18. jula ove godine na inicijativu Gorana Nikolića bivšeg igrača Kiseljaka, Bačinskog Mladog radnika i Temnića u Orašju selu na nekih 10 kilometra od Varvarina formiran novi klub sa zadatkom da okupi klince uzrasta od 10 do 16godina mnogi su bili pesimisti, Međutim zahvaljujući izvanrednom angažovanju Goran Nikolića i grupe roditelja klub je ne samo počeo da živi već klinci ovog kluba sa uspehom igraju u ligi pionira Rasinskog okruga. Po rečima Gorana Nikolića jednog od osnivača kluba koji ujedno i radi sa decom na terenu klub okuplja klince rođene od 1997 do 2002 godine i svi klinci su iz Orašja i 3 kilometra udaljene Bačine. . Treninzi se obavljaju na terenu lokalnog fudbalskog kluba Kiseljak , gde klub i igra kao domaćin. Prilikom osnivanja kluba značajnu podršku dao je i sportski savez opštine Varvarin koji je kupio sportsku opremu a sredstva je obezbedila i lokalna samouprava. Klub radi kao mala porodica kaže Goran Nikolić sve odluke donosi upravni odbor u kome su roditelji i nikada nemao problema oko organizacije utakmica i putovanja. Inače klub je u poslednjem kolu lige Pionira Rasinskog okruga kao gost postigao veliki uspeh pošto je pobedio do tada vodeći tim lige Knez Lazar iz Kruševca sa 3: 1.

Rezultat: KNEZ LAZAR- OFK ORAŠJE 1: 3 (0: 2). Strelci: 0: 1Marko Lepopojić u 16, 0: 2 Jovičić u 25, 1: 2 Mihajlović u 43, 1: 3 Ćirić u 51 minutu. Igralište u Vitanovcu, gledalaca 100. Sudija Grujičić Milan (Kruševac) 7, 5.

KNEZ LAZAR: Nemanja Milojević, Gašić, Arsenijević, Živković, Stević, Arsenijević, Miladinović, Mihajlović, Bučić, Nikola Milojević, Ranković. Igrali su još: Ivanović i Milosavljević.
OFK ORAŠJE: Đorđe Lepopojić, Ljubomirović, Aleksandar Nikolić, Marković, Tasić, Jovičić, Stamenković, Dragan Petrović, Marko Lepopojić, Ćirić, Popović. Igrali su još: Nikola Nikolić, Veljković, Marko Petrović, Davidović i Krstić.



Na slici: OFK Orašje pre utakmice sa Knez Lazarom