XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Opština Novi Beograd dodelila stanove Ivani Maksimović i Emiru Bekriću

BEOGRAD, 22. januar (Info centar).- Predsednik Opštine Novi Beograd, proslavljeni vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šapić, uručio je na prigodnoj svečanosti ključeve stanova olimpijskoj vicešampionki u streljaštvu Ivani Maksimović i atletičaru, vicešampionu Evrope i polufinalisti na OI u Londonu, Emiru Bekriću. Stanovi su u delu Novog Beograda kod starog „Merkatora“.

- Jedan od preduslova da se postižu i u budućnosti dobri rezultati je da sportisti imaju rešeno stambeno pitanje, koje i najčešće opterećuje mlade – istakao je Šapić.- Nadam se da smo pomogli Ivani Maksimović i Emiru Bekriću, koji žive na našoj opštini, da mirno uđu u novi olimpijski ciklus. Beograd se na ovaj način odužio onima koji su nas prošle godine obradovali medaljama.

Ivana Maksimović je bila presrećna:

- Konačno sam dočekala ovaj trenutak jer sam oduvek želela da imam svoj krov nad glavom. Lepo je u porodici, ali ponekad ti je potrebno i malo više mira i tišine. Stan je veoma lep, ima 38 kvadratnih metara i u kraju je gde sam odrasla. Nije zanemarljiva i činjenica da sam i dalje blizu mami, tatu i bratu. Sezona nam je u punom jeku, sređivanje će malo sačekati, imam neke lepe ideje...

Emir Bekrić je naglasio:

- Pamtiću ovaj dan. Lep je osećaj da se trud, rad i rezultati cene i nagrađuju i na ovaj način. Svakako, ovo je i veliki motiv da se trudim da i ubuduće bude dobrih rezultata i novih medalja.

Milici Mandić, olimpijskoj šampionki u tekvondou stan je dodelila Vlada Srbije.