XS
SM
MD
LG

Lešnjak: Olimpijakos će nas napasti i u Leskovcu, čeka nas težak meč

Lešnjak: Olimpijakos će nas napasti i u Leskovcu, čeka nas težak meč--

Čukarički će u četvrtak (20 časova) igrati revanš meč plej-ofa Lige Evrope protiv grčkog Olimpijakosa. Pre šest dana u Atini domaćin je slavio sa 3:1, pa je u Leskovac doputovao sa dva gola prednosti. Ipak, gol Igora Miladinovića u finišu susreta na stadionu “Jorgos Karaiskakis” ostavio je nadu Brđanima da ipak mogu da se domognu grupne faze Lige Evrope.

- Pohvalio bih sve koji su radili na stadionu u Leskovcu, jer izgleda izuzetno lepo, baš evropski – istakao je na početku Milan Lešnjak, šef struke Čukaričkog, a potom je nastavio:

- Očekuje nas izuzetno težak meč. Znamo da igramo protiv ekipe koja ima dobre pojedince, kvalitet nije sporan. Očekujem da moja ekipa uđe mnogo bolje i organizovanije nego u Atini. Bićemo agresivniji to je sigurno.

U prvom susretu u Atini kapiten belo-crnih Docić ostao je na klupi, na terenu je bio od starta drugog poluvremena.

- U odnosu na sistem Marko Docić je ostao na klupi u Atini, što možda i nije bilo pravo rešenje. Samo zbog sistema smo pogrešili u prvoj utakmici. Ovoga puta ipak ne bi trebalo da igramo sa trojicom igrača u poslednjoj liniji.

Čukarički se nalazi u rezultatskoj krizi, ali jedan dobar rezultat i to baš protiv Olimpijakosa mogao bi mnogo toga da promeni.

- Baš bi nam pomogao dobar rezultat iz ovog meča. I nerešeno je dobro, psihološki bi bilo odlično za ekipu. Siguran sam da će moj tim dati maksimum. Imamo posle ove još jednu utakmicu u prvenstvu, zatim i reprezentativnu pauzu da sve to iznivelišemo i postavimo sve na svoje mesto. Pričamo sa igračima svesni su svega, bitno je da se brzo izdignemo iznad ove situacije – iskren je Lešnjak, koji je potom ponovio:

- Zadovoljan bih bio remijem, a prezadovoljan pobedom. Samo otvaranje utakmice će biti presudno, tih prvih 15 minuta.

Pokušaćemo agresijom i kroz posed da nametnemo ritam igre. Olimpijakos sigurno neće doći da se brani i čuva rezultat, svestan je toga i Lešnjak:

- Mislim da će nas Olimpijakos napasti. Ipak je to veliki klub.

Bez dlake na jeziku Lešnjak je prišao i o grubim kritikama pojedinih medija posle prvog meča?

- Komentari su bili opravdani za jedan deo utakmice, ne za celu.

Na pitanje novinara da li je ekipa vežbala penale, Lešnjak je odgovorio:

- Jesmo. Daj Bože da dođe do toga, odmah bih potpisao.

Marko Docić, kapiten Čukaričkog bio je dobro raspoložen pred revanš utakmicu sa Olimpijakosom. Nije skrivao optimizam vođa tima sa Banovog brda, ali je opet apostrofirao da su Grci favoriti.

- Stvar je vrlo jasna nemamo dobra rezultat, ali smo stariji za tu jednu utakmicu u Evropi. Nadam se da ćemo sve loše iz prve utakmice ispraviti, jer zaista dobar tim. Istina je i da jurimo rezultat, ali nećemo da se zalećemo jer igramo protiv dobrog protivnika. Znamo koliko je opasan Olimpijakos – rekao je Marko Docić, kapiten Čukaričkog.

Kakva je atmosfera u ekipi pred utakmicu?

- Raduje me atmosfera u ekipi, jer smo spremni da ispravimo ono u čemu nismo bili dobri u prvom meču.

Koliko pun stadion može da bude pomoć i inspiracija za ekipu?

- Lepo je uvek igrati pred punim tribinama. Tamo se nismo najbolje snašli u prvih 15 minuta, sada ćemo mi imati tu prednost. Znamo da su se i njihovi navijači najavili dolazak, ipak verujem da će domaći biti glasniji. Očekujem bolji početak meča nego u Atini.

U kakvoj se konkretno formi, ekipa baš i nije u najboljem trenutku?

- Nisam u najboljem ritmu, kao ni u ekipa, ali su ovo utakmice kada svi moramo da budemo na vrhuncu forme. Igramo sa ekipom koja ne prašta ništa. Biću spreman danas.

Na čemu zasnivate optimizam i šta bi trebalo promeniti u pristupu igri?

- Moramo da budemo agresivniji, hrabriji. Sad ih poznajemo više, znamo sa koje strane mogu da nam zaprete.

Šta se desilo u prvih 15 minuta utakmice u Atini?

- Možda je i strah uticao na nas. Cele nedelje smo pričali samo o tome da je važno izdržati taj prvi nalet. Čega smo se plašili to nas je i stiglo. Rano smo primili golove, kako je utakmica odmicala, hvatali smo ritam. Postigli smo gol, ali da smo dali još jedan to ne bi umanjilo kvalitet Olimpijakosa - zaključio je Docić.


Radnički (N) 1 : 0 Javor Matis
Čukarički 1 : 0 Partizan
Voždovac 1 : 3 TSC
Vojvodina 2 : 0 Novi Pazar
Radnik 1 : 0 Napredak
Mladost (L) 0 : 0 Mladost GAT
Kolubara 2 : 1 Spartak ŽK
Crvena zvezda 2 : 0 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 4 0 82
2 TSC 30 18 8 4 62
3 Čukarički 30 19 5 6 62
4 Partizan 30 17 6 7 57
5 Vojvodina 30 14 12 4 54
6 Novi Pazar 30 15 5 10 50
7 Voždovac 30 11 6 13 39
8 Radnički 1923 30 10 7 13 37
9 Kolubara 30 10 7 13 37
10 Napredak 30 8 7 15 31
11 Radnički (N) 30 7 8 15 29
12 Javor Matis 30 7 8 15 29
13 Spartak ŽK 30 5 10 15 25
14 Mladost (L) 30 4 11 15 23
15 Radnik 30 5 8 17 23
16 Mladost GAT 30 4 8 18 20