XS
SM
MD
LG

Rumunski drugoligaš Vitorul Panduri na pripremama u Novom Bečeju, sutra gostuje Voždovcu "na krovu"

Bez primedbi: Sportski direktor Rumuna Dejan Janku u sredini je zadovoljan uslovima za pripreme - foto: V. Jankov

Naši superligaši, pa i prvoligaši, se utrkuju ko će na atraktivnijoj turističkoj destinaciji realizovati i letnje i zimske pripreme, a za rumunskog ekssuperligaša i sada drugoligaša Vitorul Panduri iz Targu Žiji je dobro i u našoj zemlji.

- Letos smo bili u Ečkoj, smeštaj u Kaštelu je bio predivan, a sada  smo u Novom Bečeju. Hotel „Tiski cvet“ nam pruža sve pogodnosti, prezadovoljni smo smeštajem, ishranom i uslugom, imamo optimalne uslove za treninge, a i adekvatne sparing partnere, prepun je hvale za Novobečejce sportski direktor Vitorul Panduri Dejan Janku.

Rumuni su stigli 29. januara i ostaju do 8. februara. Do sada su odigrali tri kontrolne utakmice. U Vršcu su savladali istoimenog prvoligaša sa 1:0, izgubili su u Pančevu od superligaša Želizničara rezultatom 2:0 i pobedili su u Bečeju srpskoligaša sa Tise sa 4:1.

- Sutra gostujemo superligašu Voždovcu. Zanimljivo je da će nam to biti treći susret u nizu na terenu sa veštačkom travom. U sredu ćemo biti gosti srpskoligaša Naftagasa u Elemiru i vraćamo se kući da nastavimo sa radom, nastavlja Dejan Janku.

Nkadašnji rumunski superligaš je, posle 15 odigranih kola, šestoplasiran sa 23 boda. Pobedili su pet puta, čak osam utakmica okončali nerešenim rezultatom i dve izgubili, uz gol razliku 15.13.

- Cilj nam je da unastavku sezone zadržimo sadašnju poziciju ili napredujemo stepenicu ili dve, što nam pruža mogućnost da igramo u plej - ofu za povratak u Super ligu. Neće biti lako, ali nada poslednja umire, zaključuje Dejan Janku.

Trener Kalin Kojakaru je, takođe, zadovoljan uslovima za rad i mogućnošću da igra sa adekvatnim partnerima, igračima je prijatno u Novom Bečeju i izletima na utakmice, pa već sada, ako se oni pitaju, i na leto bi na pripreme u Srbiju.

V. Jankov